Liverpool må ha en CL-plats i sikte efter att man tagit sig till final i Europa League. Dock ska man först besegra EL-specialisterna Sevilla och det blir garanterat ingen enkel match. För att vara på den säkra sidan måste således Liverpool knipa en EL-plats genom ligaplacering och dit har man en liten bit kvar.

Imorgon onsdag (kvällsmatch) möter man Chelsea hemma på Anfield. En seger där betyder mycket i jakten på sjätteplatsen. För bortalaget Chelsea är matchen helt betydelselös och man spelar inte för något annat än sin stolthet. Det här är dock en match som alltid involverar starka känslor och ingen Liverpool-spelare har väl glömt bort hur Gerrards halkning spolade guldchansen den där magiska säsongen då Liverpool hade Europas effektivaste offensiv.

Med andra ord är det ett garanterat taggat Liverpool som kommer till match mot Chelsea. Klopp kommer inte att vila några spelare än då det är långt till finalen mot Sevilla. Chelsea kommer dock att få klara sig utan Terry som blev utvisad senast. Ett avbräck som mycket väl kan vara den moraliska spiken i kistan för Chelsea som redan är nedbankade i gräset efter en tung förlust mot Sunderland.

Även om den raka ettan har spelvärde till dubbla pengarna så väljer jag ett specialspel som baseras på att Liverpool gör mål i båda halvlekarna. Oddset för detta är fina 2,62 och det spelas med medelstor insats. Liverpool kommer att gå för knock redan i första halvlek och med det offensiva flyt man har nu borde det resultera i mål.

 Speltips: Liverpool gör mål i båda halvlekarna, odds 2,62 @Bet365.com.