Nu på lördag 28:e maj är det dags för Champions League Final 2016 mellan Real Madrid – Atletico Madrid. Finalen spelas på San Siro i Milano med matchstart kl. 20:45. Vi har ett äkta derby att se fram emot i Champions League finalen när de båda Madrid lagen Real och Atletico gör upp om den mest prestigefyllda titeln som kan innehas för europeiska fotbollsklubbar. Nu sker ju finalen på neutral mark i Italien men det kommer inte hindra att många fans till de två lagen ändå kommer att befinna sig på San Siro på lördag. Vilken inramning och stämning det kommer bli! Champions League som turnering lockar totalt ca 1,7 miljarder tittare världen över och Champions League finalen tillhör topp 10 globalt vad gäller mest sedda enskilda fotbollsmatcher, inräknat både ligafotboll, cupfotboll samt alla VM- matcher. Dessutom blir den här finalen ännu mer spännande i och med att motståndarna är från samma stad och har en lång historisk bakgrund med rivalitet. Bara att gratulera alla som har möjligheten att få uppleva denna otroligt mäktiga Champions League Final 2016.

Madrid i luppen inför årets Champions League final 2016

Trots att Champions League finalen inte spelas i Madrid så får derbyt mellan Real Madrid – Atletico Madrid till följd att själva staden Madrid ändå hamnar i luppen. Efter 14 års väntan för Atletico Madrid utan att vinna ett enda derby mot Real Madrid, signade Diego Simeone tränarrollen för Atletico varvid de mer eller mindre omgående slog Real på Bernabeu vilket då betydde vinst i spanska cupen Copa del Rey 2013. Detta blev startskottet för en framgångsrik period i Atleticos historia som nu på lördag kan få det ultimata beviset på att man är bästa fotbollslag i Madrid och även hela Europa.

Atletico har slagit Real i varje match, sju gånger, under de senaste tre åren utom i en. Det var just i Champions League finalen 2014 som denna enda förlust kom. Då precis som nu stod Real Madrid och Atletico Madrid som motståndare i Europas största fotbollsmatch för klubblag. Den matchen slutade 4-1 till Real efter 1-1 vid full tid och förlängning. Så återigen, två år senare, står nu antagonisterna öga mot öga med varandra. Atletico suktar förstås efter revansch i jakten på den åtråvärda titeln som skulle innebära Atleticos första CL-triumf någonsin. Real Madrid har tidigare kammat hem 10 titlar.

Vilka vinner CL – Superstjärnorna eller Madrasstillverkarna?

Real Madrid har alltid tidigare varit det stora laget av de två i den spanska huvudstaden. Reals hemmaarena Santiago Bernabeu, vars läge är placerat i hjärtat av stadens imponerande affärsdistrikt, ligger i linje med  Reals ekonomiska förutsättningar vars berg av inhemska och europeiska troféer vittnar om. Smeknamnet Los Galácticos (Superstjärnorna) har Real Madrid fått efter hand för alla stora fotbollsstjärnor som spelat i Real tröjan.

Champions League Final 2016 Real Madrid

Real Madrid

Atletico Madrid har en mer skröplig men dock charmig hemmaarena i Vicente Calderon stadion. Bredvid arenan ligger ett nedlagt bryggeri. Här målas en bild upp av Atletico som en mer jordnära klubb. Även deras skjortor har enklare ursprung: röda och vita ränder som liknas vid spanska madrasser och därav smeknamnet Los Colchoneros, madrasstillverkare. Nu ställer vi oss frågan, ska madrasstillverkarna slå superstjärnorna?

Champions League Final 2016 Atletico Madrid

Atletico Madrid

Champions League Final Odds

Det finns mängder av odds-spel på Champions League finalen 2016. Vi inspireras av utbudet hos Betway som är en av världens största betting aktörer. Här hittar vi bland annat spel på:

Matchodds
Vinnare och totalt antal mål
Udda / Jämnt
Nästa mål – 1/X/2
Att gå vidare
Nästa målskytt
Båda lagen gör mål
Prognos
Scorecast
Resultatspel
Målskytt
Halvlek med flest mål
Vinnare
Halvgardering
Sista målskytt
Övriga marknader
Antal mål – över/under
Oavgjort – insatsen

SPELA PÅ BETWAY HÄR >>>

Betway reklam på Youtube: