Klockan 21.00 går Fotbolls-EM 2016 av stapeln och den första matchen för turneringen spelas mellan Frankrike och Rumänien. Värdlandet är naturligtvis stora favoriter och har definitivt ett lag som på pappret bör vinna över Rumänien.

Det har dock inte varit någon enkel uppladdning för Frankrike i en tid där yttre omständigheter och interna stridigheter har rört till det rejält. Benzema är lämnad utanför, skador har stört truppen och terrorhot och allmän oro är några exempel. Att tro att Frankrike är ett lag i balans som kommer att kunna spela avslappnat och effektivt vore att vara väldigt naiv.

Jag anser att risken är överhängande för att Frankrike får slita riktigt rejält för att göra mål och vinna matchen. Rumänien har ett starkt försvar vilket vi inte minst fick erfara efter kvalspelet. Där släppte man endast in två mål. Till den här matchen kommer man dessutom att prioritera försvarsspelet framför allt annat. Man vet att ett oavgjort resultat kan räcka långt i en av EM-slutspelets svagaste grupper.

Frankrike sätter sitt hopp till Pogba och Giroud och även om den sistnämnda inte har haft någon lysande säsong så är han fortfarande en av de giftigaste anfallarna i turneringen.

Jag kommer att backa Frankrike i den här matchen men det blir på ett spel som lyder kryss i halvtid och seger efter fulltid. Oddset för detta är 3,80

Hur kommer du att spela på öppningsmatchen?

Speltips: Kryss i halvtid, Frankrike vinner matchen, odds 3,80 @Bet365.com.

//Seb