England öppnar sitt EM-spel genom att ta sig an Ryssland. Matchen utgör det förväntade toppmötet i gruppen och ett bra resultat kommer att räcka långt för det lag som drar det längsta strået.

I egenskap av gruppfavoriter är det England som får till uppgift att ta tag i taktpinnen här. Man gör det med sin sedvanliga press från folket och det så kallade ”drevet”. Det sistnämnda är ett samlingsnamn för de journalister som följer det engelska landslaget i hälarna.

För första gången på väldigt många decennier så har faktiskt England en realistisk chans att gå långt i turneringen. Man har flera formstarka spelare med i truppen, exempelvis Vardy och Kane som placerade sig i toppskiktet i skytteligan i Premier League. Därtill är laget väldigt balanserat till det här mästerskapet. Truppen är bred och för första gången på år och dagar så verkar det som att det är harmoni i Three Lions.

Det är inte riktigt klart än hur England kommer att formera sig. Då man vill säkra en seger mot den stora konkurrenten i gruppen så bör vi nog kunna räkna med en relativt offensiv uppställning. Det innebär speltid för Rooney, Kane och säkerligen Lallana. Hur det sedan ser ut i övrigt återstår att se. Kanske väljer han att spela Sturridge som alltid gör mål i landslaget eller med Alli som joker från start? Vardy kommer med största sannolikhet att medverka han också.

Drygt dubbla pengarna på England känns trevligt då det luktar öppningsseger lång väg.

Tips på slutresultat: 2-0!

Speltips: England vinner matchen, odds 1,90 @Bet365.com.

//Seb