Även om Gareth Bale kontinuerligt förnekar att Wales är ett ”enmanslag” så går det inte att komma ifrån att man är väldigt beroende av sin superspelare. Det syntes inte minst i matchen mot Sverige då Wales såg helt vilsna ut innan Bale kom in på planen.

Den första matchen som Wales spelar i detta mästerskap är mot sina toppkonkurrenter om tredjeplatsen i gruppen – Slovakien. En match som man behöver plocka ett positivt resultat från om man vill ha en realistisk chans att ta sig vidare från gruppen. England och Ryssland blir svåra att vinna över så den första matchen blir därför extra viktig.

Wales har dock fördelen att man spelar utan vidare press i mästerskapet. Ingen förväntar sig att laget ska gå långt och man spelar således som underdogs. Förutom Bale så har Wales flera spelare med gedigen erfarenhet från toppfotboll. Bland annat har man skickliga mittfältskuggar i Alen (Liverpool) och Ramsey (Arsenal).

Med den förväntade matchbilden att Wales går för seger så är oddset på 2,80 gånger pengarna riktigt spännande. Bale har snabbheten och skickligheten som behövs för att låsa upp vilket försvar som helst och med lite tur kan det bli en uddamålsvinst.

Slovakien kommer dock till EM med ungefär samma förutsättningar som Wales. Man är beroende av sin egen superspelare – Hamsik och man ser matchen mot Wales som den viktigaste i gruppspelet.

För den som letar högt odds till rimlig vinstchans är Wales ett mycket spännande spel till fint odds.

Speltips: Wales vinner matchen, odds 2,80 @Bet365.com.

//Seb