Kl.15 idag spelar Spanien sin första match i turneringen. Man gör det genom att möta Tjeckien. På förhand är Spanien storfavoriter till segern och det märks inte minst på segeroddset som ligger på 1,45. Att jämföra med 4,50 på kryss och hela 9,0 på seger för Tjeckien.

Även om alla gillar en outsider så är det inte mycket som talar för att Tjeckien kan störa Spanien. Detta trots att Spanien inte direkt har det flow som vi är vana vid att se. Flera spelare har underpresterat i sina klubblag den gångna säsongen. Exempelvis är spelare som David Silva och Cesc Fabregas en skugga av vad de har varit. Ett annat dilemma som Spanien måste bemästra är hur man ska få till en vass målskytt i landslaget. Alvaro Morata har inte direkt öst in mål och gamle Aduriz kommer inte att räcka till som ensam striker om man siktar på guld.

I den här matchen blir det dock Spaniens stora spelskicklighet som kommer att fälla avgörande. Man kommer att hålla i bollen så till den grad att man minimerar Tjeckiens tid att skapa tryck. Matchbilden kan mycket väl bli väldigt likt den vi fick se igår mellan Tyskland och Ukraina, där stornationen höll bollinnehavet så mycket att Ukraina satt med hela laget på defensiv tredjedel.

Med den förväntande spelplanen så vinner Spanien när Tjeckien är slutkörda i andra halvlek. Fram till dess är det 0-0 och ställningskrig.

Speltips: Kryss i halvtid – Spanien vinner matchen, odds 3,75 @Bet365.com.

Se även vilka spel i dagens EM-matcher som spelbolagen har förhöjda odds på >>>

//Seb