Oj så nära Kroatien var att säkra sitt avancemang i förra matchen mot Tjeckien. En inkastad bengal och ett knallskott senare och matchen tappades till 2-2 och en inspelad poäng. Resultatet gör att Kroatien behöver en seger här för att vara helt säkra på att ta sig vidare. En seger mot Spanien är dock inget man bara räknar hem.

Spanien stod för en riktig uppvisning när man enkelt avfärdade Turkiet. Iniesta och Morata visade särskild klass och försvarsspelet såg ut som vi har vant oss vid. Hög press och säkert passningsspel gjorde det nästan omöjligt för turkarna att skapa målchanser. Det återstår nu att se om man kan upprepa denna klass, trots att man förmodligen kommer att vila några spelare.

Spanien är redan klara för avancemang och spelar i första hand för gruppplacering. Ett bra resultat är därför inte oviktigt för spanjorerna. Därtill vill man behålla en stark form inför slutspelet och man kommer därför inte att slarva bort resultat här utan vidare. Det vill således till något alldeles extra för kroaterna för att knäcka Spanien.

I sin jakt på poäng så har Kroatien dock fått två tunga skador på halsen. Modric kommer till 99% säkerhet att missa matchen efter att han ådragit sig en sträckning i förra matchen. Även viktiga försvararen Corluka riskerar att missa matchen då han ådrog sig en huvudskada senast.

Av den förväntade matchbilden att döma så känns det spännande med ett underspel i antalet mål i matchens inledning. Spanien kommer att göra vad de kan för kontrollera matchen i deras tempo. Kroatien kommer att göra vad man kan för att inte gå bort sig när Spanien väl har bollen. Resultatet blir en målsnål inledning och möjligen även 0-0 i halvtid.

Speltips: Inget mål till minut 37, odds 1,83 @Bet365.com.

//Seb