Det blev enkla pengar igår när Frankrike enligt analysen besegrade Irland. Även om irländarna lyckades stå emot en timme med sitt enkla straffmål i ryggen så föll man till slut för trycket.

Två lag som garanterat inte kommer att fall så enkelt är de två giganterna Italien och Spanien som möts ikväll kl.18. Matchen är den på förhand tätaste i åttondelsfinalerna och det är en match mellan ett lag som har otroligt stark defensiv och ett lag som har offensiven som signum. Italien kommer senast från en lite överraskande förlust mot Irland och även om man vilade några spelare då så var det inte någon vidare insats som Italien bjöd på. Positivt för Italien är dock att även Spanien förlorade sin tredje gruppspelsmatch (mot Kroatien).

Med sina respektive förluster i ryggen bör det bli två taggade men också lite försiktiga lag som möts nu. Italien vet hur Spaniens matchplan ser ut och de kommer att vara väldigt vaksamma på instick bakom backlinjen. Den ordinarie trebackslinjen kommer med största säkerhet mer att likna en fembackslinje. Spanien kommer att vilja ta tag i matchtempot och kommer att göra vad man kan för att stänga till kanterna för Italien. Det är i inläggsspelet som de är som starkast då Pellé är riktigt tung i boxen.

Med två bra lag som är så taktiskt skickliga som Italien och Spanien så finns det en stor risk att det blir kryss i fulltid. Ett spel på 0-0 ger oddset 5,50 vilket får sägas vara riktigt spännande som specialspel denna afton.

Speltips: Oavgjort i matchen och -1,5 mål, odds 5,50 @Bet365.com.

//Seb