Den sista kvartsfinalen i EM 2016 där Frankrike tar emot Island. Frankrike har växt för varje match som gått i turneringen och får ses som klara favoriter i den här matchen.

Vem hade trott innan EM 2016 startade att Frankrike skulle möta Island i en kvartsfinal. Inte jag i alla fall. Lasse Lagerbäcks gäng har gjort det så bra som man bara kan och defensiven har sett väldigt bra ut. Intressant är att man ändå lyckas komma till en hel del avslut i matcherna trots det låga försvarsspelet. Det märks också att man försöker vårda bollen så gott det går när man får den. Tror det är en väldigt viktig del i spelet om hur man försvarar. Ju längre du kan hålla bollen i laget desto mindre sårbar blir du bakåt. Och det är den typen av fotboll som man måste spela om man är sämre som lag på papperet och individuellt.

Fördelen som Island har är att man kan spela helt utan press och på så vis har allt att vinna. Man har redan levt upp till alla förväntningar som finns genom att bara gå till EM i Frankrike. Lägg där till att man tar sig vidare från gruppen utan förlust med lag som Portugal, Österrike och Ungern. Där kan man säga att bragden var fullbordad. För absolut ingen mer än dem själva möjligtvis trodde att man skulle ha något att hämta mot England. Island vänder underläge 0-1 till vinst med 2-1 och bragden är fullbordad.

Egentligen är det klasskillnad mellan Frankrike och Island och matchen kan lika gärna sluta 5-0 till Frankrike vilket jag inte tror. Jag tror att Island kommer stå upp bra och göra det svårt för fransmännen. Vad blir vår rek på matchen?

Hörnspel på Frankrike

Island kommer så klart backa hem och spela sitt spel som man gjort hela turneringen och försöka hitta lägen i snabba omställningar. Frankrike har spelat 4-3-3 tidigare och kommer förmodligen att göra det mot Island också. Längst fram kommer man spela Payet, Giroud och Griezmann. Bra bredd i anfallsspelet med andra ord och jag tror vi kommer få se mycket inlägg från kanterna där man försöker hittar Giroud centralt. Det borde leda till ett antal hörnor för fransmännen och det är här vi hittar matchens speltips.

Frankrike mer än 7.5 hörnor synas hos bet365 till oddset 1.90

Här kan ni läsa om spelbolagens höjda odds på mötet mellan Frankrike och Island.

Om nästan exakt 1 år visas Frankrike – Island live stream gratis i Dam-EM!