Årets Wimbledon Final 2016 spelas mellan skotten Andy Murray och kanadensaren Milos Raonic. Matchen startar kl. 15:00 och direktsänds i tv-kanal SVT1. 

För inte mer än en månad sedan vann Andy Murray över Raonic i anrika tennisturneringen Queen’s Club Championships som var deras första möte i tennis på gräs någonsin. Men det blev en jämn match då och frågan är om finalen kan komma att bli lika tuff? Totalt har Murray och Raonic mött varandra nio gånger tidigare här har Murray ett övertag på kanadensaren med sina sex vinster och tre förluster. Men de senaste fem mötena dem emellan har slutat med seger för Murray.

Wimbledon Final 2016 Andy Murray vs Milos Raonic

Vägen till Wimbledon final för Murray och Raonic

 

Andy Murray:s väg till final

Andy Murray, 29 år och rankad 2:a i världen, var innan Wimbledon-turneringen startade en av de största förhandsfavoriterna att vinna Wimbledon 2016.  Så här långt fram till finaldagen har han hitintills infriat alla förväntningar. Den allra största favoriten, världsettan Novak Djokovic, fick ge sig redan i den tredje rundan när han åkte på däng mot amerikanen Sam Querrey som i sin tur åkte ut i kvarten mot dagens finalist Milos Raonic. Hur som helst har Andy Murray tagit sig till final genom att i tur och ordning vinna över dessa tennisspelare:

Första rundan: Liam Brody (6-2, 6-3, 6-4)
Andra rundan: Yen-Hsun Lu (6-3, 6-2, 6-1)
Tredje rundan: John Millman (6-3, 7-5, 6-2)
Fjärde rundan: Nick Kyrgios (7-5, 6-1, 6-4)
Kvartsfinal Jo-Wilfried Tsonga (7-6, 6-1, 3-6, 4-6, 6-1)
Semifinal: Tomas Berdych (6-3, 6-3, 6,3)

 

Milos Raonic:s väg till final

25-åringen Milos Raonic är rankad nummer 7 i världen och har verkligen visat i Wimbledon att han är kapabel att slå vem som helst. Senast i semifinalen häromdagen vann han mot sjufaldige Wimbledon-segraren Roger Federer efter att kanske ha spelat sin bästa tennis någonsin. Nu krävs kanske ännu bättre tennis för att lyckas spöa hemmahoppet och storfavoriten Murray som kommer ha ett massivt stöd på läktaren.

Första rundan : Pablo Carreno Busta (7-6, 6-2, 6-4)
Andra rundan: Andreas Seppi (7-6, 6-4, 6-2)
Tredje rundan: Jack Sock (7-6, 6-4, 7-6)
Fjärde rundan: David Goffin (4-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-4)
Kvartsfinal: Sam Querrey (6-4, 7-5, 5-7, 6-4)
Semifinal: Roger Federer (6-3, 6-7, 4-6, 7-5, 6-3)

Speltips Wimbledon Final 2016

Med tanke på att Andy Murray spelat oerhört stabilt och dominerat sina matcher med endast ett enda förlorat set i hela Wimbledon-turneringen så är vi övertygade om att Raonic inte kommer räcka till här i finalen. Dessutom spelar Murray i stort sett på ”hemmaplan” och har merparten av publikens stöd i ryggen. Vi ger oss därför på ett handikappspel hos bet365 med spel på att Andy Murray vinner med minst 5 vunna game totalt fler än Raonic. Går spelet in kan vi glädjas åt 1,90 gånger pengarna tillbaka.

Tennismatch (Wimbledon Final 2016): Andy Murray vs Milos Raonic
Speltips: Handikapp – Vunna Game, Andy Murray -4.5
Odds: 1,90
Spelbolag: bet365

Datum: Söndag 10 juli 2016
Matchstart: Kl. 15:00
Tv-kanal: SVT1

Efter matchens slut är det bara att blicka framåt mot nästa års Wimbledon final 2017!