Klockan 15:05 söndag 16 juli slås första bollen igång i årets Wimbledon final 2017 mellan Marin Cilic – Roger Federer. Spela live odds under matchens gång! Matchen sänds på Kanal 5 och Eurosport.

Titta på C More helt gratis i 2 veckor utan bindningstid, utan uppsägningstid och utan reklam i mobil, surfplatta och dator. Perfekt nu när Dam-EM 2017 i fotboll kör igång 16 juli – 6 augusti.

Spelarnas väg till finalen

Återigen får man bevittna den största tennisfinalen av dem alla, Wimbledon finalen! Utav de fyra Grand Slam turneringarna är just Wimbledon den erkänt största. Idag får vi se den sjufaldige Wimbledon mästaren Roger Federer spela mot vars tidigare bästa merit från denna grästurnering är att ha nått den fjärde omgången 2008.

Om Roger Federer vinner årets Wimbledon final blir han meste Wimbledon-vinnaren genom tiderna. Inför dagens final står både Federer och Pete Sampras på sju Wimbledon-titlar var.

Så här ser deras väg ut till dagens stora final.

Roger Federer

14/7. Federer R. (Sui) – Berdych T. (Cze) 3 : 0
12/7. Raonic M. (Can) – Federer R. (Sui) 0 : 3
10/7. Dimitrov G. (Bul) – Federer R. (Sui) 0 : 3
8/7. Zverev M. (Ger) – Federer R. (Sui) 0 : 3
6/7. Lajovic D. (Srb) – Federer R. (Sui) 0 : 3
4/7. Dolgopolov A. (Ukr) – Federer R. (Sui) 0 : 1

Marin Cilic

14/7. Querrey S. (Usa) – Cilic M. (Cro) 1 : 3
12/7. Müller G. (Lux) – Cilic M. (Cro) 2 : 3
10/7. Bautista-Agut R. (Esp) – Cilic M. (Cro) 0 : 3
7/7. Johnson S. (Usa) – Cilic M. (Cro) 0 : 3
5/7. Mayer F. (Ger) – Cilic M. (Cro) 0 : 3
3/7. Kohlschreiber P. (Ger) – Cilic M. (Cro) 0 : 3

Wimbledon Final 2017 Speltips

Den största favoriten inför mästerskapet Roger Federer har infriat alla förväntningar och är i Wimbledon final 2017. Vi på svensktspel.nu trodde att fjolårsmästaren Andy Murray skulle vinna Wimbledon i år igen men så blir alltså inte fallet. Att Marin Cilic skulle stå på den andra sidan av nätet i finalen var något överraskande för de flesta. Inför turneringen gav ett odds på honom som vinnare hela 17 gånger pengarna.

Roger Federer har inte förlorat ett enda set hittills i årets Wimbledon-turnering. Ett imponerande spel tillsammans med att han lyckats vara iskall i avgörande lägen gör att han är storfavorit i dagens tennisfinal. Mot Tjecken Tomas Berdych i semifinalen blev det en tuff vinst. 3-0 i set kan tyckas vara utklassning men setsiffrorna 7-6, 7-6, 6-4 visar att det var just kylan i de avgörande lägena som avgjorde. Att vinna två tie-break på raken är starkt!

Marin Cilik har inte behövt möta de riktigt stora spelarna i turneringen utan har haft ”turen” att överraskande fått se dem förlora i tidigare matcher. Men nu möter han den bäste på Wimbledon-gräset! Då krävs nog både toppspel i en hel match samt en skvätt tur också för att vinna. Troligtvis kommer det till och med bli svårt att vinna ens ett set mot Federer idag.

Tipset: Roger Federer vinner 3-0 i set, odds 2,50 @betway! Men vi kommer också spela live odds under matchens gång…

[table id=20 /]

Få 250 kr gratisspel!

Spela på vem som vinner dagens Wimbledon final 2017, och om spelaren du satsade på förlorar första set men vinner matchen, så dubblar betway din vinst med ett gratisspel upp till 250 kr!

Tur-kallingar