Norrköping lyckades knipa ett litet halmstrå då de fick in en sen boll mot Rosenborg i CL-kvalet. 3-1 kräver dock att laget gör en riktig kanonmatch när omspelet sker i Norrköping.

Innan det är dags att spela om fortsatt avancemang i Champions League så ska IFK bland annat ta emot Östersund i Allsvenskan. IFK ligger för närvarande på en andraplats och Östersund på en nionde. Norrköping har stått för en stark vår men står nu inför en riktigt tuff utmaning då laget har blivit kraftigt försvagat. Detta med nyförvärven till trots. Man har tappat Traustasson, Kujovic och tränaren Janne Andersson.

IFK startade om efter uppehållet med en stark bortaseger mot Djurgården. Det följde man sedan upp med att bli mer eller mindre utspelade mot Rosenborg. För motståndarna Östersund så slutade första matchen efter uppehållet med en hemmaseger mot J-södra med 4-2.

IFK är favoriter att vinna på hemmaplan och segeroddset står i 1.78 gånger pengarna. Sett till formen och målproduktionen så är också IFK motiverade favoriter. På 13 matcher har man gjort 27 mål och endast släppt in 13. Östersund har endast gjort 13 och släppt in hela 22 mål.

Ettan spelas starkt och med tillförlit. IFK är bra på hemmaplan och Östersund är dåliga på bortaplan. Mer behöver egentligen inte sägas! Matchen startar kl.16 dag.

Speltips: IFK Norrköping vinner matchen, odds 1,78 @Bet365.com.

//Seb