Ikväll ska de svenska lagen fortsätta sin resa i Europa League. För AIK innebär det att man reser till Grekland för att möta Panathinaikos. En match som AIK kommer till som underdogs. Oddset på seger för AIK är 6,00 och det vittnar om att inte heller spelbolagen tror på Stockholmarna.

Spelare för spelare är det grekiska laget bättre. Av de mer namnstarka spelarna märks bland annat Ledesma, Ibarbo och svenske landslagsanfallaren Markus Berg. Huruvida den sistnämnda är ett riktigt hot, ja det råder det delade meningar om.

Att AIK ska kunna överraska sina motståndare genom att bli underskattade ska nästan vara snudd på omöjligt enligt rapporter från det grekiska lägret. Då man snöpligt åkte ur kvalet förra året mot Qabala har man lärt sig sin läxa. Man kommer att ta sig an motståndet som vore det en cupfinal ska managern ha sagt till media.

Att grekerna går segrande ur matchen känns inte långt borta. Dock vill jag inte avskriva AIK helt och hållet. De har visat en relativt stark form efter uppehållet och har gott mod i laget. Man spelar också på bortaplan och behöver inte prestera. Dock vet man hur viktigt ett mål kan vara för chansen att avancera.

Mitt tips är att AIK gör mål i matchen men att man ändå inte vinner. Mål för AIK betalar dock relativt bra så jag nöjer mig där.

Speltips: AIK gör mål i matchen , odds 1,83 @Bet365.com.

//Seb