Olympiska Spelen i Rio de Janeiro, Brasilien, pågår 3–21 augusti 2016 och vi hoppas givetvis på svenska framgångar. Spela på Sverige och ladda nu för ett eller fler svenska OS-Guld. Invigningen av OS i Rio är inte förrän på fredag den 5 augusti med stor invigningsceremoni på Maracanã stadion men detta sommar-OS tjuvstartar redan på onsdag 3/8 för att hinna med alla grenar tills avslutningsdagen den 21:e.

Spela på Sverige i OS Rio

London OS 2012 till Rio OS 2016

Den svenska medaljskörden i föregående Sommar-OS i  London uppgick till totalt 8 medaljer med 1 OS-guld, 4-OS silver och 3 OS-brons i bagaget. Det anses som ett hyggligt resultat ur svensk synvinkel men hoppas att det utifrån årets OS-program kommer skördas ännu fler medaljer detta OS från våra svenska deltagarna.

Kommer du ihåg vilka som tog medaljer från London-OS 2012? Se här de svenska sporthjältarna för fyra år sedan:

Svenskt guld London-OS 2012
Fredrik Lööf och Max Salminen i Segling

Svenska silver London-OS 2012
Sara Algotsson Ostholt i Ridsport: Individuell fälttävlan
Håkan Dahlby i Skytte: Dubbel trap
Lisa Nordén i Triathlon
Sveriges herrar i handboll

Svenska brons London-OS 2012
Johan Eurén i Brottning: Supertungvikt i grekisk-romersk stil
Jimmy Lidberg i Brottning: Tungvikt i grekisk-romersk stil
Rasmus Myrgren i Segling: Laser

Största medaljchanserna i Rio-OS 2016

Realistiska medaljchanser under sommarens OS i Brasilien hittar vi enligt experterna inom Brottning, Cykel, Golf, Kanot, Segling, Simning, Taekwondo och möjligen Fotboll för damerna. Frågan är nu hur vi ska spela på Sverige?

Allra störst chans borde vi på förhand ha i Simning med en till närmaste oslagbar Sarah Sjöström. Hon tog två guld och ytterligare tre medaljer under VM i Kazan tidigare i somras. Under Rio-OS blir 100 meter fjärilsim förmodligen hennes största guldchans. Svenska simtruppen innehåller också Jennie Johansson, som vann VM-guld på 50 meter bröstsim vilket tyvärr är en gren som inte finns med på OS-programmet. I Rio är det istället den dubbla distansen som gäller för Jennie, plus den för svensk del mycket intressanta medleylagkappen (svenskt silver i årets VM).

Spela på Sverige och Svenskt OS-Guld i Rio

Vinnaroddsen här nedan är hämtade från Betsafe.

Spelbolagen erbjuder naturligtvis massvis med olika spelalternativ på Sommar-OS i Rio de Janeiro och det blir lite extra kul att kolla in oddsen för svenska guld. Att spela på vårt allra största guldhopp Sarah Sjöström på hennes favoritgren 100m fjärilsim känns helt onödigt då oddset för guld där är låga 1,08. Om du nu inte satsar en sjuhelsikes massa pengar förstås och det går in, ja då går det förstås att tjäna sig en liten hacka.

Nä, vi kikar hellre på Sarah Sjöström som guldmedaljör i 50m fristil med oddset 6.00, 100m fristil med oddset 5.50 eller 200m fristil som ger 4.00 i odds.

Ett annat intressant spel finns på hur många guldmedaljer Sverige tar i sommarens OS. Tror du Sverige tar över 2,5 guld så ger det 2,25 gånger pengarna men är du mindre optimistisk och satsar på att Sverige inte klarar att ta 3 guld eller fler så kammar du hem pengarna till oddset 1.60.

Hur som helst kommer vi på Svenskt Spel kontinuerligt skriva heta speltips under OS-resans gång. Se till att även du blir en vinnare!