AIK returspelar ikväll mot Panathinaikos i Europa League kvalet med matchstart kl. 19:00 på Tele2 Arena i Stockholm. Hemmalaget AIK har en 0-1 förlust att hämta igen från första mötet förra veckan.

Tyvärr fick vi inte se AIK göra mål på Panathinaikos den gången utan grekerna fick med sig en vinst utan att släppa in några mål som oftast är så viktigt i en hemmamatch. Men målet man gjorde satt långt inne och kom inte förrän i den 79:e minuten gjort av brasilianske backen Moledo. Panathinaikos egna svenskar, backen Niklas Hult och anfallaren Marcus Berg spelade då hela matchen och väntas även få starta dagens returmatch.

Speltips AIK – Panathinaikos

Ser vi till statistiken här nedanför från första mötet kan vi konstatera att den ger en ganska bra och rättvis bild av hur matchen faktiskt såg ut. Panathinaikos var inte på något sätt överlägsna även om man kom till fler avslut. De hade bara ett mer avslut på mål än AIK och lyckades lite snöpligt för svensk del få in ett segermål när matchen började närma sig slutet. För övrigt var också bollinnehav, frisparkar, hörnor och inkast jämnt fördelat mellan lagen.

Just hörnor tycker vi det finns ett spelvärde i eftersom vi tror på att det kommer bli en ganska hörnrik match även i detta returmöte. AIK kommer av förståeliga skäl att gå framåt mycket mer än vad de gjorde i bortamötet på grekisk mark vilket kan leda till en risk för att Panathinaikos får öppnare ytor för sina anfallare i snabba omställningar och kontringar.

Men hur som helst räcker det med ett mål av AIK så är kvalomgången helt jämn och oviss och minsta lilla misstag kan fälla ett avgörande. Inget av lagen kommer våga eller har råd att spela sig ur kniviga situationer i backlinjerna utan det kommer säkerligen bli som i första mötet att man tar det säkra före det osäkra och spelar hellre ut bollen till hörna eller inkast allt som oftast.

Vi väljer ett hörnspel och spelar på att det blir mellan 9-11 hörnor i matchen till oddset 2.75 @bet365.

AIK - Panathinaikos

Statistik från första mötet mellan Panathinaikos – AIK