Nykomlingen Middlesbrough ställs emot Stoke i sin PL-premiär (idag kl.16). Man kommer till högsta serien som ett riktigt starkt och kompakt lag. Man har en gedigen trupp som har förstärkts fint under sommaren. Bland annat har målvakten Valdes hämtas in samt den spanska anfallaren Alvaro Negredo. Ett av dessa har lite att bevisa i England. Valdez fick visserligen inte direkt chansen i Man Utd men nu gäller det att visa med inställning och hjärta att han är att räkna med.

Boros starkaste del förra säsongen var defensiven. Kan man nu komplettera det med en stark offensiv, ja då bör man ha alla chanser i världen att klara sig kvar och göra en fin förstasäsong. Både Rhodes och Negredo är starka och giftiga anfallare och med de två har man bättre förutsättningar än många andra lag.

Stoke kommer till matchen med en aning skadedrabbad trupp. Man saknar en riktig spets i laget och kommer att ställa mycket ansvar på Arnautoviv, Shaqiri och Bojan. Sommarens starka nyförvärv i Joe Allen från Liverpool kommer att få spela och det ska bli spännande att se honom i rollen som ordinarie speluppläggare. Vi minns alla hans talan och styrka när han spelade med självförtroende i Swansea.

Mitt spel för dagen blir på att Boro med sin defensiva styrka vinner matchen. Segern sitter möjligen långt inne så jag nöjer mig med att spela raka ettan till 2,20.

Speltips: Middlesbrough vinner matchen , odds 2,20 @Bet365.com.

//Seb