Ikväll spelas det flera viktiga kvalmatcher till Champions League. Personligen kommer jag att följa matchen mellan Rostov och Ajax då den känns riktigt spännande på förhand. Rostov kommer till kvalet med stark form och man får kvala sedan man placerade sig på andraplats i ryska högstaligan förra säsongen. Ajax kommer till matchen med en svag prestation i första mötet och med en minst sagt svajig form i ligan bakom sig. Någon mer än jag som känner att det är dags att damma av den gamla klyschan ”motivation slår klass”?

FC Rostov gjorde en helt okej insats på bortaplan trots att man nästan inte rörde bollen på hela matchen. Man låg rätt i sitt försvarsspel och gjorde det svårt för Ajax tekniska offensiv att komma till sin rätt. Det krävdes en straff för att holländarna skulle hitta nätet.

Ajax är utan tvekan favoriter i dagens match och man har således en hel del att leva upp till. Nog är det många som också räknar med att man tar sig förbi Rostov och in i CL. Av den anledningen är det också fördel hemmalaget här. Man har ett bortamål att spela på och kan man mönstra samma starka defensiv som senast så kan Ajax favoritskap visa sig riktigt betungande. Vi ska också ta med i beaktning att Ajax förlorade sin senaste ligamatch och det är inte helt enkelt att bara ställa om och prestera. Särskilt inte mot ett lag som inte kommer att bjuda upp till dans för fem öre!

Vi skräller till det med att Rostov avancerar till 1,80 gånger pengarna!

Speltips: Rostov avancerar, odds 1,80 @Bet365.com.

//Seb