Sverige ställs mot Holland i sin första VM-kval match med Fotbolls-VM i Ryssland 2018 i sikte. Vårt speltips på Sverige – Holland blir ett BLGM-spel. Se även här erbjudanden på matchen som spelbolagen tagit fram. Du hittar också Sveriges trupp mot Holland, spelschema för hela VM-kvalet samt TV-kanal med mera.

Läs gärna också om Sverige – Holland Live Stream i kvartsfinalen Europamästerskapet för damer 2017.

Sverige - Holland

Sverige – Holland BLGM

Det är på många sätt ett nytt svenskt landslag som kommer till VM-kval spel mot Holland. Svenska herrlandslaget i fotboll har efter Fotbolls-EM i somras bytt förbundskapten från Erik Hamrén till IFK Norrköpings gamle tränare Janne Andersson. Samtidigt har en stor generationsväxling genomförts i spelartruppen där stora profiler som Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström och Andreas Isaksson tackat för sig i landslagssammanhang. Nya namn har istället kommit till och bildar ett väldigt oprövat svenskt landslag.

Motståndarna Holland då? Jo de är inne i stort sett samma samma fas som Sverige är. Men Holland har haft en betydligt mer turbulent tid bakom sig jämfört med Sverige. För några år sedan var Holland ett av Europas, ja till och med kanske världens, bästa fotbollsnationer med abonnemang på mästerskapsmedaljerna. Däremot började det gå riktigt snett i EM-kvalet till Fotbolls-EM i Frankrike i somras som man inte lyckades nå. En tid av avhopp från både spelare och ledare har kantat det holländska landslaget under en tid nu och frågan är om det har ordnat sig ännu?

Holland genrepade i förra veckan (1 september) mot Grekland och förlorade tungt med 1-2 på sin egen hemmaplan. Efter att Holland till och med haft ledningen med 1-0 så åkte man sedan under burop från hemmapubliken på både ett och två baklängesmål. Så Holland är med andra ord inte i bästa psykiska balans just nu vilket kan öppna upp för Sverige även om man är något oerfaret i detta läge.

Vi på Svenskt Spel tror att matchen Sverige – Holland inledningsvis blir en ganska tillknäppt tillställning men att den efterhand kommer öppnas upp. Holland ses som ganska stora favoriter trots nederlaget i vänskapsmatchen förra veckan. Men med tanke på att det ändå måste finnas en en viss orostanke hos de holländska spelarna inklusive deras förbundskapten Danny Blind finns det stort hopp för att Sverige ska kunna komma upp i plan emellanåt och att då någon av de svenska spelarna ändå ska lyckas få hål på dem. Även om Sverige som landslag är i en omställningsfas och med många nya spelare så låter det som, efter att hört spelarintervjuer och från nye förbundskaptenen själv, generationsskiftet ändå kan haft en positiv påverkan på den svenska truppen gällande sammanhållningen och vad allt det medför sig.

Det känns som om det är upplagt för ett BLGM-spel i den här matchen och oddset 2.05 känns attraktivt. Vill du samtidigt tippa enligt ett erbjudande om ett förhöjt odds 10.00 på att Sverige vinner kan du göra det utan att riskera något eftersom spelbolaget betalar tillbaka pengarna till dig om inte Sverige vinner. Se speltips och odds erbjudandet här nedanför.

Speltips: Båda lagen gör mål (BLGM) till oddset 2.05 @betfair.

Otroligt odds erbjudanden på Sverige – Holland!

Betfair erbjuder kraftigt förhöjt odds 10.00 på att Sverige vinner över Holland. Om inte Sverige vinner får du tillbaka pengarna!

Tid & TV-kanal för matchen

Mötet Sverige – Holland spelas på Sveriges nationalarena Friends med matchstart klockan 20:45 och visas på TV-kanal 5. Men för den som vill se försnacket kan slå på Kanal 5 redan klockan 19:00 då sändningen börjar med bland annat reportage och analyser inför matchen.

Fotbollsmatch: Sverige – Holland VM-kval
Datum & Tid: Tisdag 6 september, kl. 20.45
Fotbollsarena: Nationalarenan Friends Arena, Solna
TV-kanal: Kanal 5

Speltips: Båda lagen gör mål (BLGM)
Odds: 2.05
Spelbolag: betfair

Andra odds-erbjudanden VM-kvalet

NordicBet erbjudande: Gratis livespel på Sverige – Holland. Gör så här: 1. Anmäl dig till kampanjen på Nordicbets hemsida. 2. Lägg ett spel för 100 kr på mobilen före matchstart till odds på minst 1,50 på matchen mellan Sverige och Holland. 3. Du får ett gratis livespel värt 100 kr att använda på matchen mellan Sverige och Holland.

Betsafe erbjudande: Boosta dina vinster på VM-kvalet. Gör så här: 1. Anmäl dig till kampanjen på Betsafes hemsida. 2. Lägg minst sex spel från en mobil enhet på VM-kvalen. 3. Vinn och få 10% extra på nettoförtjänsten i kontanter.

Sveriges VM-kvaltrupp mot Holland

Målvakter:

Robin Olsen, FC Köpenhamn
Patrik Carlgren, AIK
Karl-Johan Johnsson, Guingamp.

Försvarare:

Andreas Granqvist, Krasnodar
Victor Nilsson Lindelöf, Benfica
Mikael Lustig, Celtic
Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach
Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn
Pontus Jansson, Leeds
Emil Krafth, Bologna
Filip Helander, Hellas Verona.

Mittfältare:

Emil Forsberg, Leipzig
Albin Ekdal, Hamburg
Oscar Hiljemark, Palermo
Jimmy Durmaz, Toulouse
Oscar Lewicki, Malmö FF
Alexander Fransson, Basel
Niklas Hult, Panathinaikos
Marcus Rohdén, Crotone.

Anfallare:

Marcus Berg, Panathinaikos
John Guidetti, Celta Vigo
Emir Kujovic, Gent
Christoffer Nyman, IFK Norrköping.

Förbundskapten: Jan Andersson

Hollands VM-kval trupp mot Sverige

Målvakter:

Jasper Cillessen (Barcelona)
Maarten Stekelenburg (Everton)
Jeroen Zoet (PSV)

Försvarare:

Patrick van Aanholt (Sunderland)
Daley Blind (Manchester United)
Jeffrey Bruma (Wolfsburg)
Virgil van Dijk (Southampton)
Kenny Tete (Ajax)
Joël Veltman (Ajax)
Ron Vlaar (AZ)
Gregory van der Wiel (Fenerbahce)
Jetro Willems (PSV)

Mittfältare:

Riechedly Bazoer (Ajax)
Jorrit Hendrix (PSV)
Davy Klaassen (Ajax)
Davy Pröpper (PSV)
Wesley Sneijder (Galatasaray)
Kevin Strootman (Roma)
Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Anfallare:

Steven Berghuis (Feyenoord, lån från Watford)
Bas Dost (Wolfsburg)
Vincent Janssen (Tottenham)
Luuk de Jong (PSV)
Luciano Narsingh (PSV)
Quincy Promes (Spartak Moskva)

Förbundskapten: Danny Blind

Alla europeiska VM-kvalgrupper till Fotbolls-VM 2018

VM-kval spelet kommer bli en svår och mödosam väg för Sveriges del för att nå ett eventuellt Fotbolls-VM i Ryssland 2018. Många fotbollsexperter som uttalat sig menar att Sveriges Grupp A är VM-kvalets tuffaste grupp som utspelas på den europeiska kontinenten.

Totalt 13 platser har Europa till förfogande i fotbolls-VM 2018 och gruppsegrarna i de nio kvalgrupperna är direktkvalificerade för mästerskapet. Sedan står det mellan de åtta bästa grupptvåorna som kommer spela två stycken play-off matcher om de fyra sista, europeiska VM-platserna i Ryssland.

Grupp A: Sverige, Holland, Frankrike, Bulgarien, Vitryssland, Luxemburg.
Grupp B: Portugal, Schweiz, Ungern, Färöarna, Lettland, Andorra.
Grupp C: Tyskland, Tjeckien, Nordirland, Norge, Azerbaijan, San Marino.
Grupp D: Wales, Österrike, Serbien, Irland, Moldavien, Georgien.
Grupp E: Rumänien, Danmark, Polen, Montenegro, Armenien, Kazakstan.
Grupp F: England, Slovakien, Skottland, Slovenien, Litauen, Malta.
Grupp G: Spanien, Italien, Albanien, Israel, Makedonien, Liechtenstein.
Grupp H: Belgien, Bosnien och Hercegovina, Grekland, Estland, Cypern.
Grupp I: Kroatien, Island, Ukraina, Turkiet, Finland.

Spelschema VM-kval Grupp A Europa

Sverige inleder det europeiska VM-kvalet mot Holland i Grupp A tisdagen den 6:e september och avslutar kvalspelet med returmötet borta mot Holland nästa höst den 10:e oktober. Oj vad ruggigt det ska vara om vi då om ett år kanske spelar en direkt avgörande match mot Holland på bortaplan för spel om en biljett till 2018-års VM-turnering?

VM-kval matcher Europa 2016

Sverige spelar under hösten 2016 fyra stycken VM-kval matcher.

6 sep 20:45: Vitryssland-Frankrike, Bulgarien-Luxemburg, Sverige-Holland
7 okt 20:45: Frankrike-Bulgarien, Luxemburg-Sverige, Holland-Vitryssland
10 okt 20:45: Vitryssland-Luxemburg, Holland-Frankrike, Sverige-Bulgarien.
11 nov 20:45Frankrike-Sverige.
13 nov 18:00: Bulgarien-Vitryssland, Luxemburg-Holland.

VM-kval matcher Europa 2017

Sverige spelar under hösten 2016 sex stycken VM-kval matcher.

25 mar 18:00: Sverige-Vitryssland. 20:45 Bulgarien-Holland, Luxemburg-Frankrike.
9 jun 20:45: Vitryssland-Bulgarien, Holland-Luxemburg, Sverige-Frankrike.
31 aug 20:45: Bulgarien-Sverige, Frankrike-Holland, Luxemburg-Vitryssland.
3 sep 18:00: Vitryssland-Sverige, Holland-Bulgarien. 20:45 Frankrike-Luxemburg.
7 okt 18:00: Sverige-Luxemburg. 20:45: Vitryssland-Holland, Bulgarien-Frankrike.
10 okt 20:45: Frankrike-Vitryssland, Luxemburg-Bulgarien, Holland-Sverige.