Ikväll är det upp till bevis och till viss del också revansch för skotska Celtic med Brendan Rodgers vid rodret. Gäster för dagen är Manchester City och man ska nu försöka göra ett mycket bättre resultat än när man förlorade mot Barcelona med hela 0-7!

Inför matchen har Rodgers talat om att laget är mer förberett nu än senast och att man har lärt sig en läxa efter förra matchen. Man kommer exempelvis inte att spela lika passivt som senast och enligt Rodgers kommer man också att försöka störa Man City längre upp i planen.

City är naturliga favoriter i den här matchen och kommer med ett fint CL-facit i ryggen. Man har ett starkt lag tillgängligt men skadan på De Bruyne stör naturligtvis. Dock är man bättre på varje position än Celtic ändå och man bör klara av att vinna det här.

Genom CL-historien har vi sett att bra lag och lag som har som målsättning att gå långt, ofta presterar väldigt bra och övertygande i gruppspelets inledande matcher. Då detta är Citys andra match i gruppen så förväntar jag mig att man fortsätter på den inslagna vägen och besegrar ett på pappret sämre motstånd.

Det raka segeroddset för City är för lågt för att ha spelvärde så istället siktar jag in mig på spelet att Man City leder i halvtid. Man kommer att vilja ta tag i matchen från start så det känns som ett stabilt spel.

Speltips: Man City leder i halvtid, odds 1,72 @Bet365.com.

//Seb