Med matchstart kl. 20:45 idag är det dags för VM-kvalmatch mellan Sverige – Bulgarien och tre nya poäng ska inkasseras. Matchen sänds i tv-kanal 5 med start redan 19:00.

Se här även vårt speltips för Bulgarien – Sverige 31 augusti 2017.

Både Sverige och Bulgarien går för 3 poäng

Sverige hakade på topplagen i VM-kvalgrupp A och står efter 0-1 vinsten mot Luxemburg i fredags samt den första oavgjorda VM-kvalmatchen mot Holland på samma 4 poäng som Holland och Frankrike. Målskillnaden skiljer dock lagen åt vilket placerar Sverige på en tredje plats i gruppen med Bulgarien jagandes närmast efter på 3 poäng. Sverige måste ikväll ta 3 poäng mot Bulgarien för att ha en chans att nå direktplatsen till Fotbolls-VM 2018. Lika viktigt är det för Bulgarien att 3 poäng mot Sverige om man ska vara med i toppstriden i gruppen då det är få marginaler för vilka som kammar hem någon av VM-biljetterna.

Sverige har gjort det bra men…

Det var kul att se Sverige spela så pass bra som de gjorde mot Luxemburg med ny förbundskapten och till stor del en ny föryngrad trupp. Nu är ju inte Luxemburg bland de bättre fotbollsnationerna man möter i EM-kvalet men som vi sett många gånger tidigare när Sverige åkt iväg för bortaspel mot de ”sämre” lagen så har man ofta haft förtvivlat svårt att göra mål och även vinna matcherna. Och som så många gånger förr slutade även den här matchen med en uddamålsvinst där ett förlösande mål i andra halvlek avgjorde det hela.

Det enda man kan önska sig mer av Sveriges fotbollslandslag just nu är att effektiviteten framför mål ökar. Med så många klara målchanser mot Luxemburg borde något mer mål i alla fall trillat in. Janne Andersson har sagt att det blir en förändring i startelvan jämfört med den senaste kvalmatchen mot Luxemburg och det är att Ola Toivonen ersätter John Guidetti i anfallet. Guidetti var inte bra senast och hittade inte alls rätt i samspelet med sin anfallspartner Marcus Berg och ställs därför nu åt sidan.

Bulgarien jagar form och revansch

Kvällens gäster Bulgarien kommer till Friends Arena med ett stukat självförtroende men med revansch i sinnet och 3 poäng i sikte. Bulgarerna startade sin WM-kvalresa tveksamt genom att på ett oerhört dramatiskt sätt vinna över Luxemburg i första matchen med 4-3 på egen hemmaplan. 6 av de 7 målen gjordes i andra halvlek. Bulgarien avgjorde först i den andra övertidsminuten efter att försvaret vikit ner sig gång på gång i den andra halvleken.

Just försvaret verkar vara Bulgariens akilleshäl just nu. I fredags var Bulgarien i Frankrike och lyckades där överraska alla genom ett tidigt ledningsmål på straff. Men efter 23 minuter var det roliga över och ytterligare en kvart senare stod det 3-1 till Frankrike. Matchen slutade till slut 4-1 efter flera osäkra bulgariska försvarsingripanden. Bulgarien har inte vunnit mot Sverige på 49 år så var säker på att man är revanschsuget med både det och 4-1 förlusten mot Frankrike i tankarna.

Speltips Sverige – Bulgarien

Jag tror på att det blir en ganska öppen match då båda lagen behöver 3 poäng. Sverige är favoriter till segern hos spelbolagen och i det fallet håller jag med dem.  Framför mig ser jag en matchbild med ganska böljande spel fram och tillbaka där båda lagen vill få hål på motståndaren men där Sverige med hemmafansen i ryggen skapar fler chanser än bortalaget. Jag vågar inte säga att Sverige kommer göra massor av mål men målchanserna bör resultera i ett antal hörnor och det är här vi hittar vårt speltips för dagen i matchen Sverige – Bulgarien.

Speltips Sverige – Bulgarien: Hemmalag antal hörnor över 6,5, odds 2,05 @betsson. Läs mer om hörnspel i vår Spelguide.

Betsson erbjuder 100 kr Riskfritt Spel: Få 100 kr i riskfritt spel att använda på valfri VM-kvalmatch fram till kl. 23:59 den 11 oktober. Om du inte vinner får du pengarna tillbaka utan omsättningskrav, så du har inget att förlora.

Betsson Välkomstbonus – Dubbla din insättning upp till 2000 kr!

Sverige - Bulgarien

Sugen på fler spelbonusar?

Sveriges startelva mot Bulgarien

Uppdatering. Mikael Lustig startar inte och ersätts av Emil Krafth.

Målvakt
1 Robin Olsen
Backar
16 Emil Krafth
3 Victor Nilsson Lindelöf
4 Andreas Granqvist [K]
5 Martin Olsson
Mittfältare
21 Jimmy Durmaz
15 Oscar Hiljemark
8 Albin Ekdal
10 Emil Forsberg
Anfallare
9 Marcus Berg
20 Ola Toivonen