Klockan 15:00 blåser det allsvenska toppmötet IFK Norrköping – Malmö FF igång och vi förbereder oss på en grinig match med hög intensitet från första sekund. Vinner Malmö FF innebär det med högsta sannolikhet att skåningarna bärgar hem Allsvenskt guld i fotboll den här säsongen.

Speltips på kort

Alla minns väl den dramatiska upplösningen i våras när IFK Norrköping i den sista omgången lyckades vinna nere i Malmö med 0-2 vilket innebar att guldet hamnade i Norrköping. Se annars videoklippet längre ner. Nu är lagen ett år senare återigen inblandade i guldstriden när fem omgångar återstår.

Vinna eller försvinna för IFK

Räkna med storpublik i dagens match mellan IFK Norrköping – Malmö FF och det blir ett otroligt publiktryck på läktarna. Förutsättningarna inför eftermiddagens drabbning är sådana att östgötarna troligen inte kommer ha råd att tappa poäng här och definitivt inte förlora alla tre poängen till gästerna. Så IFK kommer behöva allt stöd man kan få från hemmafansen denna söndag.

IFK Norrköping till spel med dålig form

Peking har inte alls lyckats i sitt spel de sista två matcherna. Senaste hemmamatchen fick vi se ett Norrköping, som tidigare spelat så bra, helt tappa bort sig mot Djurgårdens IF. Man förlorade exempelvis målchans-statistiken med 8-22 i en match som innehöll inte mindre än 5 gula kort där hemmalaget stod för merparten. Nu allra senast åkte man på stortorsk mot ännu ett stockholmslag, den här gången AIK efter total utklassning med tennissiffrorna 6-0.

Malmö FF ångar på mot ett hägrande guld

Malmö jagar sitt fjärde SM-Guld i fotboll under 2010-talet. Med de tidigare gulden 2010, 2013 och 2014 i ryggen är man nu mycket nära att bli Allsvenska seriesegrare ännu en gång. Formen hos skånelaget är riktigt bra i och med att man kommer till spel mot IFK Norrköping med tre raka segrar och sammanlagt 7-2 i målskillnad på de matcherna.

Antal kort överstiger 4,5 i matchen

Då vi är övertygade om att IFK Norrköping – Malmö FF blir en match med oerhört tufft fysiskt spel där full satsning kommer ske i närkamperna, så lägger vi på Svenskt Spel vårt tips på att det blir minst 5 kort utdelade. Odds 1.78 spelat hos Unibet.

Läs även vårt speltips på matchen AIK – Östersund.

IFK Norrköping – Malmö FF TV-kanal

Matchen mellan IFK Norrköping och Malmö FF visas i någon av följande tv kanaler: C More Sport, C More Live 3 eller C More Stream. Matchstart klockan 15.00.

Höjdpunkter gulddramat 2015

Matchen mellan Malmö FF och IFK Norrköping i sista omgången förra året