Celtic vinner insatsen tillbaka vid oavgjort (dnb) hemma mot Borussia Mönchengladbach till 2.20 gånger pengarna!

Efter förkrossande 0-7 mot Barcelona på Nou Camp var det en härlig revansch för Celtic hemma i Skottland mot Man City i förra omgången av Champions League-gruppspelet. Tre gånger om tog man ledningen men fick ändå bara med sig en poäng (3-3) men jag gissar att manager Brendan Rodgers tar den utan att tveka då tredjeplatsen och en plats i Europa League nu går att säkra via minst tre poäng (kanske t o m två) i dubbelmötet med Borussia Mönchengladbach, som själva står noterade på 0 poäng och 1-6 i målskillnad.

Hemmastarka Celtic har här sina fantastiska fans i ryggen på ett kokande Celtic Park och det blir ingen lätt uppgift för bortasvaga och skadedrabbade Mönchengladbach som i Raffael och Thorgan Hazard saknar två av sina bästa offensiva spelare liksom viktige dansken Andreas Christensen i mittförsvaret. Gästerna kommer från en tung 0-0 historia i Bundesliga i helgen trots ett långt numerärt överläge och där två straffar brändes men det är, förutom skadorna, framförallt bortaspelet som oroar. Bara två av de 15 senaste bortamatcherna i tävlingssammanhang har slutat med seger (mot Young Boys i CL-kvalet och i Tyska Cupen mot mediokert motstånd) och ännu ingen i ligan på tre försök vilket öppnar för Celtic här.

Hemmalaget brukar öppna sina matcher bra framförallt på hemmaplan, där de vunnit fyra raka i ligan, och med utgångsläget är det troligt att Rodgers ställer upp med en offensiv elva med både Moussa Dembéle och fjolårets skyttekung Leigh Griffiths från start och samtidigt få plats med Scott Sinclair (som delar den inhemska skytteligan med Dembéle) bakom. Att spela raka ettan på Celtic till dryga 3.00 lockar såklart också men då jag tror man öppnar starkt och med fart redan från känns även Celtic att leda i halvtid (eftersom det då inte gör något om gästerna kommer in i matchen) som ett bra spel till dryga 3.25. Men, Celtic att vinna med insatsen tillbaka vid oavgjort gör risken ännu lite mindre då hemmalaget, om de leder i halvtid vilket jag tror, tvingar gästerna att gå fram i andra halvlek och blotta sig bakåt vilket kan innebära att Celtic gör mål även i andra halvlek. Och med två mål framåt ska man väl vinna den här matchen?

Gästernas försvar har inte varit särskilt vasst på sistone och Mönchengladbach har släppt in 12 mål på sina fyra senaste bortamatcher och har bara hållt nollan i tre av 12 tävlingsmatcher hittills. De har dessutom bara vunnit två av deras åtta senaste matcher totalt sett varav de förlorat fyra att jämföra med Celtic som bara gått mållösa ur tre tävlingsmatcher av 18 hittills (samtliga på bortaplan) och bara gjort färre än två mål i fem av dessa 18. Hemma på Celtic Park har The Boyhs vunnit nio av tio matcher den här säsongen och redan slagit titelutmanarna Rangers och Aberdeen samt som sagt tagit poäng av självaste Man City. 26-8 i målskillnad på åtta ligamatcher (sju segrar) har det också blivit för Celtic såhär långt som kommer till den här matchen fulla av självförtroende!

Speltips: Celtic vinner insatsen tillbaka vid oavgjort (dnb), odds 2.20 hos @Bet365.com.
//Ohlsson