Napoli vinner och över 2,5 mål i matchen mot Besiktas till 1.95 gånger pengarna!

Två raka förluster har inte suttit väl hos Napoli-fansen och hemmaförlusten mot Roma (1-3) senast var svår att smälta eftersom det dessutom innebär att man redan, efter åtta omgångar, är sju poäng efter ledarna Juventus. Jag räknar därför med nya tag på San Paolo då Besiktas kommer på besök, i en match som kan uttöka Napolis perfekta start i årets Champions League-spel och så gott som säkra avancemang till åttondelsfinalen.

Dynamo Kyiv besegrades borta i premiären med 2-1 och hemma mot Benfica i förra rundan blev det hela 4-2, lagets sjunde match av tio såhär långt som gått över 2,5 mål och sjätte som sett båda lagen göra mål. Hemmalaget saknar här nyförvärvet Arkadiusz Milik som åkt på en allvarlig knäskada vilket öppnar för hittills mållöse Lorenzo Insigne att axla ansvaret som lite mer utpräglad anfallare, inte minst då Manolo Gabbiaddini inte övertygat på sistone. I Napoli är det dock mittfältarna som står för de flesta av målen såhär långt, vilket inte är så konstigt efter att man sålt av Gonzalo Higuain till Juventus i somras, och Dries Mertens (2 mål), lagkaptenen Marek Hamsik (2 mål) och falska nian José Callejön (5 mål) har alla visat framfötterna offensivt sett såhär långt. Med tanke på Besiktas likasinnade försvarsspel, som sett dem släppa in mål i sju av tio matcher hittills, är det klar fördel Napoli i denna mer eller mindre avgörande match.

Med nackdelen av bortaplan på ett milt sagt kokande San Paolo i Neapel, där inget annat än hemmaseger godtas en sån här kväll, är det således en tuff uppgift som väntar gästande Besiktas som kryssat båda sina matcher mot Dynamo Kiyv (1-1) och Benfica (1-1). Hemma i turkiska Süper Lig ligger man tvåa delad etta med Galatasaray och Istanbul Basaksehir med 17 poäng av 21 möjliga, och sju matcher obesegrade med fina 15-6 i målskillnad. Besiktas har nätat i 22 raka tävlingsmatcher och att de gör mål även här är ganska väntat då de besitter offensiva kvalitéer både från öppet spel men också från fasta situationer vilket bl a Ricardo Quaresma visade med sin vackra frispark under Champions Leagues matchdag 2, med portugisens roll än större att spela i Oguzhan Ozyakups frånvaro.

Hemmalaget har dessutom bara hållt nollan i tre av tio tävlingsmatcher hittills och då viktige Raul Albiol, som missade matchen mot Roma, fortfarande är tveksam till spel och troligen missar matchen verkar en försvarsnolla svåruppnådd för Maurizio Sarris mannar. Sarri har också varnat sitt lag för att ta för lätt på den här matchen och ge gästerna tid och ytor då det lär straffa sig vilket Roma tydliggjorde i helgen då de gav Napoli första hemmaförlusten för säsongen. Napoli hade före det vunnit fyra av fem hemmamatcher med sammanlagt 13-5 och tio raka hemmamatcher sett till alla tävlingar, en svit de hoppas kunna återuppta med en bra insats här.

Jag förväntar mig därför en satsning av hemmalaget med fokus på det offensiva vilket bör resultera i minst två mål framåt. Deras defensivt ser dock inte helt tillförlitlig ut varpå spelet över 2,5 mål drar upp oddset på hemmasegern (raka ettan till 1.40). Spelet täcker dessutom in 3-0 eller mer till Napoli vilket också är gångbart och erbjuder mer spelvärde än t ex Napoli vinner och båda lagen gör mål vilket kräver ett bortamål!

Speltips: Napoli vinner och över 2,5 mål i matchen, odds 1.95 hos @Bet365.com.
//Seb