Porto vinner borta mot Club Brügge med -1 asian handicap till 2.150 gånger pengarna!

Med endast ett mål framåt och en inspelad poäng på två matcher står Porto, mångårig dominant inom portugisisk fotboll och mästare i Champions League 2004, inför två måstematcher mot gruppjumbon Club Brügge. Först ut spelar man borta i Brügge innan returen hemma i Portugal under matchdag 4 och till den här matchen kommer portugiserna från två raka bortamatcher; 3-0 mot Gafanha i portugisiska cupen som följde klara 4-0 mot Nacional i Liga NOS.

Porto, ligatvåa efter Benfica med 16 poäng av 21 möjliga, har bara förlorat två tävlingsmatcher av 12 hittills (borta mot ligatrean Sporting och borta mot Leicester i Champions League) och slog bl a ut Roma med sammanlagt 4-1 i kvalet till gruppspelet. Den talangfulla truppen bl a bestående av Rubén Neves (19), Otávio (21), Diogo Jota (19) och André Silva (20) har alla visat fina kvalitéer och dessutom varit väldigt betydelsefulla för laget. Otavio (4 assist), Jota (3 mål) och Silva (5 mål) har stått ut rent poängmässigt och mot ett mer eller mindre desperat Brügge kan det uppstå fina ytor för någon av dessa att öka på poängskörden. Jota debuterade i ligan från start mot Nacional och stod för ett hattrick medan Silva gjorde fyra mål på två matcher för Portugal i VM-kvalet, hans sjätte mål på de sju senaste matcherna för hans del.

Brügge står på 0 poäng och med målskillnaden 0-7 efter två omgångar och ställs nu mot gruppens på förhand starkaste lag. Chansen att nå Europa League genom en tredjeplats ser allt mindre trolig ut varpå det gäller för dem att verkligen gå för segern här, då det inte kommer bli lättare nere i Portugal i nästa omgång. Porto har dessutom bara släppt in fyra mål i ligaspelet men gjort 15 framåt på sju omgångar vilket inte inger något större förtroende för hemmalaget här. Brügge har dessutom bara hållt nollan i två av sina sex tävlingsmatcher på hemmaplan såhär långt även om en av dem kom mot ligafyran Gent (1-0). Hemmalaget dras också med skadebekymmer och ser ut att få ändra om på flera platser i startelvan till den här matchen, varpå bortasegern blir allt mer trolig!

Hemmalaget har inte heller varit någon hit i Jupiler Pro League där de för närvarande endast är sjua i tabellen med 16 poäng av 30 möjliga (fem segrar, en oavgjord, fyra förluster) och målskillnaden 13-9, där senaste förlusten kom i fredags mot Charleroi (0-1). De har dessutom släppt in minst tre mål i tre av deras fyra senaste Champions League-matcher samt förlorat sex av sju. Asian-spelet betalar insatsen tillbaka om Porto bara vinner med ett mål men sett till att de vunnit med minst två i tre av de fyra senaste totalt sett och fyra av sju så bör det pricka in även här.

Speltips: Porto vinner med -1 asian handicap, odds 2.150 hos @Bet365.com.
//Ohlsson