Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen mellan Schalke 04 – Mainz till 2.00 gånger pengarna!

Det förväntade topplaget Schalke 04 har haft en riktigt tung säsongsinledning med fem raka förluster i Bundesliga. I Europa League har det dock gått desto bättre med två raka segrar över Nice (1-0) borta och RB Salzburg (3-1) hemma. Med tre raka matcher utan förlust och 8-2 i målskillnad på dessa tre verkar trenden ha vänt i Die Königsblauen som bl a slagit Borussia Mönchengladbach här före uppehållet. I sin senaste ligamatch borta mot Augsburg (1-1) gjorde man mål igen för femte matchen i rad och även i torsdagens Europa League-omgång borta mot Krasnodar där det blev en viktig seger med 1-0.

Med en jobbig 16:e plats i tabellen och avancemanget i Europa League så gott som säkrat kan Schalke rikta fokus mot att ta sig uppåt i tabellen, och utöka den skrala poängskörden som bara sett dem skrapa ihop fyra poäng av 21 möjliga. Deras matcher har hittills snittat 2.8 mål per match (15 framåt, 13 bakåt) att jämföra med gästande Mainz som varit inblandade i flest mål i Bundesliga hittills (14 framåt, 12 bakåt). Fyra av Schalkes sex senaste matcher har sett båda lagen göra mål och fyra av dem har också gått över 2,5 mål vilket inte är konstigt sett till hemmalagets spelartrupp som borde fått ut mer såhär långt – eller vad sägs om spelare som Yevhen Konoplyanka, Max Meyer, Nabil Bentaleb och Benedikt Höwedes att tillgå för manager Markus Weinzierl.

Mainz var liksom Schalke också inblandade i torsdagens tredje omgång av Europa League då Die Nullfünfer tog emot Anderlecht (1-1) hemma på Opel Arena, där det blev en poäng trots Younes Mallis tidiga ledningsmål tidigt på straff. Mainz har gått över förväntan hittills i Bundesliga och har också goda chanser att nå utslagsrundan av Europa League trots att de är ett av tre lag på fem poäng på tre matcher. Hemma i Tyskland har bara Dortmund och Leverkusen lyckats besegra dem och nio av deras tio tävlingsmatcher (bortsett Anderlecht) har sett båda lagen göra mål i matchen. Åtta av tio har även gått över 2,5 mål så med båda lagens torsdagsmatcher i ryggen och ihåliga försvarsspel finns det gott spelvärde i att detta blir en målrik historia. Gästerna har tagit fyra av sina fem segrar under säsongen på bortaplan och kan mycket väl ta hem alla tre poängen här eftersom det verkar vara ligan man lägger störst fokus på.

Matchen startar söndag 23 oktober kl. 17.30.

Speltips: Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen, odds 2.00 hos @Bet365.com.
//Ohlsson