Borussia Mönchengladbach vinner mot Celtic och håller nollan till 2.75!

Hemmastarka Mönchengladbach tar emot Celtic hemma på Borussia-Park i en match som kommer säkra avancemang till Europa League vid seger, men fortfarande också innebära en chans att skrälla sig vidare till åttondelen av Champions League om Barcelona besegrar City och de själva slår City hemma nästa omgång.

När Borussia gästade Celtic Park under matchdag tre spelade man oerhört bra trots skador på flera nyckelspelare samtidigt som Celtic inte riktigt gick att känna igen på sin egen hemmaplan. Mönchengladbach skapade många heta målchanser och lyckades också vinna med 2-0 till slut vilket innebär att de hållt nollan i fyra av sina fem senaste matcher totalt sett. På hemmaplan har de endast förlorat mot Barcelona (1-2) såhär långt på åtta spelade tävlingsmatcher men vunnit fem, varav de hållt nollan i fyra av de fem senaste. De har dessutom gjort minst två mål i fem av dessa åtta matcher vilket med tanke på möjlighetern att säkra fortsatt spel i Europa bör motivera till ytterligare en offensiv satsning här.

Förra året tillhörde Mönchengladbach, som slutade fyra i Bundesliga, ett av ligans allra bästa hemmalag med 13 segrar på 17 matcher och en målskillnad om 42-18 i Bundesliga. Hemma i Tyskland är de också obesegrade på Borussia-Park sedan januari och med tanke på att spelare som Raffael, Ibrahima Traore och Thorgan Hazard förväntas tillbaka till den här matchen har jag svårt att se förbi hemmasegern. Celtic har spelat fyra bortamatcher i Europa den här säsongen vilka slutat med tre förluster och en oavgjord vilket tyder på att man inte riktigt räcker till på den här nivån.

Matchen startar tisdag 1 november kl. 20.45.

Speltips: Borussa Mönchengladbach vinner och håller nollan, odds 2.75 hos @Bet365.com.
//Ohlsson