Barcelona vinner borta mot Sevilla med -1 asian hcp till 2.100!

Förlusten mot Man City i Champions League förra veckan var visserligen inte det resultat som Barcelona eller Luis Enrique hade hoppats på eller räknat med, men avancemanget till åttondelsfinalen bör ändå inte vara hotad. Nu gäller det dock att ställa om i La Liga där Barca vid förlust skulle vara 5 poäng efter ledande Real Madrid efter 11 omgångar, vilket knappast heller är tillräckligt bra sett till gästernas högt ställda mål och jag tror på en stark insats från katalanerna här.

Barcelona har gjort minst två mål i 12 av sina 14 senaste bortamatcher och lär säkerligen hitta nätet även här, troligen också från någon av Luis Suarez, Leo Messi eller Neymar som alla bränt en hel del chanser de senaste veckorna som de säkerligen inte är helt nöjda med. De har varit inblandade i drygt hälften av de 30 ligamål som Barcelona gjort och att de är på topp är ett måste om det ska bli tre poäng här, liksom att hela laget verkligen kommer motiverade och spelar med intensitet.

Sevilla, som bara fick med sig 1-1 förra helgen mot Sporting Gijon, har vunnit samtliga fem ligamatcher hittills och tillhör ett av ligans allra tryggaste på hemmaplan sett till de senaste säsongerna så det kan bli tufft för Barca, och hemmalaget har en del vassa kontringsspelare. Men, trots den fina inledningen har Sevilla inte riktigt klickat ännu och känslan hittills är att hemmalaget överpresterat sett till insatserna såhär långt. Barcelona har också vunnit fyra raka mot Sevilla där de också gjort minst två mål per match, med två måls segermarginal i de tre senaste. I spanska Supercupen föll Sevilla också med sammanlaggt 0-5 mot Barca och ligatrean  kan åka på något liknande här. Sevilla har endast vunnit två matcher av sju mot nuvarande topp 8 där bägge kom i spel 11 mot 10. Oddsen på Barcelona är således höga här och raka tvåan (1.65) är också spelvärd, men då jag tror Barca får bra utdelning här kan det bli en hel del mål. Att de vinner med minst två måls marginal till över två gånger pengarna och pengarna tillbaka om de bara vinner matchen med ett ger dock riktigt fint spelvärde!

Notera att Sevilla precis som Barcelona spelade i Champions League i veckan och att hemmalaget bara vunnit en av de 17 senaste inbördes matcherna lagen emellan. Barca har vunnit sju av sina åtta senaste bortamatcher i La Liga och ett Sevilla utan formstarka Samir Nasri kan få stora problem att hålla Barca mållösa!

Matchen startar tisdag 6 november kl. 20.45.

Speltips: Barcelona vinner med -1 asian hcp, odds 2.100 hos @Bet365.com.
//Ohlsson