Manchester City vinner och båda lagen gör mål till 3.25 gånger pengarna!

Grupp C är fortsatt öppen trots att Borussia Mönchengladbach bara fick med sig 1-1 mot Celtic i förra omgången. Med tre poäng upp till grupptvåan City är det vinna eller försvinna som gäller för Borussia som hemma i Tyskland varit svårslagna under säsongen. Man City släpper in mål i princip varenda match och gjorde så även mot Crystal Palace i lördags, en match de till slut vann med 2-1.

City har inte gett upp gruppsegern och behöver vara på sin vakt här eftersom hemmalaget inte gett upp avancemanget till åttondelsfinalen. Seger här och Borussia har chansen vid seger mot Barcelona i sista omgången samtidigt som Celtic chockar City igen. För Citys del räcker dock oavgjort här då det är tämligen otänkbart att Borussia besegrar Barcelona borta med minst fem måls marginal i sista omgången samtidigt som City skulle förlora mot Celtic.

Motivationsfaktorn i hemmalaget är således hög och de lär säkerligen vilja ta revansch också för 0-4 förlusten på bortaplan tidigare i gruppspelet, men eftersom City inte har samma press på sig här för en gångs skull kan det passa Guardiolas manskap rätt bra. Tekniken, farten och viljan att ställa om snabbt och effektivt finns där vilket hemmaförsvaret, som inte varit så stabilt de senaste veckorna, kommer få problem med.

Mönchengladbach har dock gjort mål i åtta av tio hemmamatcher hittills och har flera spelare tillbaka från skada vilket bör kunna generera i alla fall ett mål. City, som vilade både Ilkay Gündogan och John Stones i helgen, lär dock vinna det här då man verkar vara på gång igen med bl a tre segrar på fyra matcher och tio mål framåt men då gästerna släppt in mål i 11 av sina 12 senaste matcher lär det krävas minst två mål av dem för att vinna här – något de gjort i 13 av 20 tävlingsmatcher hittills.

Matchen startar onsdag 23 november kl. 20.45.

Speltips: Manchester City vinner och båda lagen gör mål, odds 3.25 hos @Bet365.com.
//Ohlsson