Härliga matcher i FA-cupen har vi fått se i helgen och FA Cup festen fortsätter även nu under veckan. Idag 9/1 är det Cambridge United – Leeds vi kan titta på via gratis FA Cup Live Stream och vi spelar på matchen med ett försök att mer än dubbla pengarna.

Cambridge nia i League Two

En snabb koll på Cambridge United’s senaste sju ligamatcher i League Two gör att jag först höjer något på ögonbrynen för deras smått fantastiska fina form. Sex vinster och en oavgjord på dessa sju matcher är anledningen. Och då kan man istället undra varför man inte ligger bättre tull än en nionde plats i tabellen? Förklaringarna hittar vi i nästa sekund. För det första gjorde man en lika bedrövlig start av säsongen, med fem förluster och två oavgjorda, som den senaste perioden har varit lysande. Och för det andra så har det visat sig att Cambridge United i säsongsinledningen fått möta de flesta nuvarande topplagen och att man nu på slutet mött i stort sett idel bottenlag. Ska då Cambridge United klara av att vinna mot formstarka Championship femman Leeds? Nej vi tror inte det.

Leeds fina form i Championship

I engelska ligasystemet så skiljer två divisioner mellan League Two laget Cambridge och Leeds i Championship. Däremellan har vi nämligen League One i det engelska ligasystemet i fotboll. Men då borde väl Leeds vara överlägsna tänker kanske några? Men icke. I alla fall inte nödvändigtvis. Vi som gillar engelsk fotboll och då sett åtskilliga cupmatcher genom åren har kunnat bevittna flertalet skrällmatcher som på förhand inte skulle vara möjliga resultat. Ett bevis hittar vi så sent som från igår när Liverpool bara fick oavgjort mot League Two laget Plymouth på egen hemmaplan! Nu ligger Plymouth ändå tvåa i League Two tabellen men det är ju en placering som även Liverpool innehar i högsta divisionen Premier League. Snacka om skräll och nu ska omspel ske i Plymouth.

Så med andra ord finns inga garantier alls för att ett lag i en eller ett par högre divisioner ska vinna över ett annat lag i de lägre. Naturligtvis kommer skrällarna ofta av att de ”bättre” lagen ser sin chans att vila trötta ordinarie spelare och stoppar in ett antal bänknötare från start med en tro att det ändå ska fixa sig. På så vis kan man kalla det underskattning också. Men å andra sidan när vi nu pratar om kvällens match mellan Cambridge United och Leeds så ska vi också veta att skrällarna i sådana här cup sammanhang trots allt är mycket mer undantag än regel. Jag har svårt att tro att vi ska få två stora skrällar med bara en dags mellanrum och särskilt nu när Leeds så att säga är varnade av Liverpool-matchen.

Speltips Cambridge United – Leeds

Jag väljer att med stark övertygelse tippa på bortaseger i matchen Cambridge United – Leeds till det superfina oddset 2.05 @bet365 som också direktsänder matchen. Det känns som om spelbolagens odds-räknemaskiner missat detaljen att Cambridge’s strålande form utgörs av möten med bottenlagen i ligan. Och när de väl mött topplag så har de alltid förlorat den här säsongen. Då tycker jag inte Leeds bör få några större problem att vinna över Cambridge om nu inte Leeds-tränaren Garry Monk helt gör bort sig i uttagningen av startelvan.