Andra omgången av åttondelsfinalen mellan Celta Vigo – Valencia i Copa del Rey spelas ikväll 12/1. Första mötet slutade 1-4 till Celta och Guidetti gjorde mål. Live stream och speltips levereras här.

Celta Vigo och John Guidetti

Celta Vigo kommer till returmatch mot Valencia med allra bästa utgångsläge. På sin egen hemmaplan ska man försvara sin stora 4-1 ledning man skaffade sig i första mötet med Valencia i denna åttondelsfinal i spanska cupen Copa del Rey. Matchutgången med Celta seger var nog inget som överraskade med tanke på tabellplaceringarna men att de skulle vinna med hela 1-4 på bortaplan var nog ett resultat som ändå överraskade många fotbollsexperter. För innan den matchen vann visserligen Celta Vigo föregående års sista match den 22 december, men det var mot UCAM Murcia som spelar i spanska andradivisionen La Liga2, och vinsten stannade vid blygsamma 1-0. Så alltså ingen vinst att skryta med! Och dessförinnan hade Celta förlorat två La Liga matcher i rad mot Sevilla och Athletic Bilbao. Därför kom den här 1-4 skalpen möjligen något överraskande på bortaplan mot Valencia i första Copa del Rey mötet. Dock är inte skalpen helt avskuren ännu, en lite bit återstår innan man kan triumfera med den. Och jag tror att Celta Vigo har siktet inställt på mer än att komma till nästa runda. Med alldeles för många poäng upp till topplagen i La Liga så skulle en cupseger vara så mycket värd. Men ett steg i taget. I första matchen gjorde dessutom vår svenska landslagsman John Guidetti mål vilket alltid är roligt att få se en svensk göra. Vi hoppas på att Guidetti lyckas med något liknande ikväll!

Valencia tvungna att göra många mål

För Valencia’s del finns inte så mycket annan taktik än att gasa järnet från början i matchen mot Celta Vigo idag. Tre mål räcker om inte Celta lyckas göra ett enda. Men med den oerhört offensiva speltaktik man tvingas spela med så finns det naturligtvis stor risk för att det öppnar upp sig för kontringslägen bakåt. Här gäller det för Valencia att chansa en hel del. Dock finns inte mycket som talar för att Valencia ska lyckas med bedriften att vinna med så många mål som krävs för vidare avancemang. Om vi räknar bort de två vinsterna över Leganes i de två sextondelsfinal-matcherna så har inte Valencia vunnit en match sedan den 16 oktoner mot bottenkollegan Gijon. Formen är med andra ord usel hos Valencia och vi ser heller inte mycket till chans för att Valencia ska klara av Celta på sin egen hemmaplan där det redan dåliga försvaret kommer bli ännu mer ihåligt denna afton.

Speltips Celta Vigo – Valencia: Celta Vigo vinner matchen till oddset 1.90 @Unibet, som också visar matchen via Live Stream med matchstart klockan 19:00!

500% Bonus Unibet