Leicester – Chelsea är sist ut idag i raden av Premier League matcher med matchstart kl. 18:30. Men matchen är nummer 1 på Stryktipskupongen och speltipset här arbetar vidare utefter vårt spel på X2 i stryktipsförslaget med R-0-7-16 system.

Leicester – Chelsea så spännande

Leicester med Musa

Leicester har haft förtvivlat svårt att göra mål sedan man lyckades göra 2 stycken på bortaplan i den oavgjorda matchen mot Stoke den 17 december. Därefter spelade Leicester 3 matcher där man bara lyckades peta in ett ynka mål sammanlagt. En vändning på steken kanske kom i senaste omgången av FA-cupen för en vecka sedan där The Foxes till och med gjorde 2 stycken borta mot svårspelade Everton. Frälsaren för ”rävarna” i den matchen var inhoppande nigerianske anfallaren Ahmed Musa som gjorde båda målen, och som inte startat en enda Premier League match från start i laget sedan allra första PL-matchen för säsongen borta mot Hull i 2-1 förlusten den 13 augusti. Bara ett antal inhopp har gjorts och med de här 2 målen betyder det att han nu har gjort 4 mål sammanlagt denna säsong för sitt Leicester. Jag tror att han får chansen från start i dagens möte om nu inte tränaren ser en taktisk fördel att bänka honom från början för att i andra halvlek kasta in en pigg och rask Musa på topp som säkerligen kommer ställa till problem för Chelsea försvaret i så fall. Men, ett stort problem för Leicester i den här kvällsmatchen mot Chelsea kommer vara att man får klara sig utan en trio spelare som för tillfället deltar i Afrikanska mästerskapet i fotboll för herrar; Riyad Mahrez, Islam Slimani (båda Algeriet, Grupp B) och Daniel Amartey (Ghana, Grupp D).

Chelsea utan Costa

Chelsea å sin sida har inte haft några som helst problem med målskörden om vi bortser från det tuffa mötet borta mot Tottenham senast i ligaspelet då det blev förlust med 2-0. Kanske var det ett litet tecken på att Chelsea håller på att tappa något av sin så dominerande period man haft under en längre tid den här säsongen? Dessutom har det diskuterats hej vilt om att Chelsea’s skytteligaledare Diego Costa hamnat i onåd hos Chelsea då han gjort sig rejält osams med både anställda inom klubben och tränare Conte. Frågan är hur det kommer påverka Chelsea i dagens match att Costa inte ens är i truppen som åker till Leicester? Hur som helst är det också ligaledarna som kommer på besök i Leicester, så även utan Costa har man fullt med riktiga kvalitetsspelare som kan fylla tomrummet. Ytterligare en intressant sak i mötet att hålla ögonen på är hur mottagandet kommer bli av förra säsongens Leicesterspelare N’Golo Kanté som numer är en viktig kugge i Chelsea’s lagbygge.

Speltipset BLGM

Det finns så många spännande faktorer i matchen och det ska bli oerhört intressant att se matchen Leicester – Chelsea. Med de något röriga förutsättningarna i båda lagen tror jag det kommer bli en mer svängig match än vad det kanske annars skulle varit. Tycker i och med det att det är mycket trolig att båda lagen sätter någon balja var vilket då leder oss in på BLGM-spel. Sedan om matchen slutar med seger åt något håll så får väl Chelsea ändå anses som favoriter, men det kan lika gärna bli oavgjort.

Svenskt Spel spelar på att båda lagen gör mål till oddset 1.80 @unibet.

Kolla in vad vi skrev om oddsbonusar igår fredag den 13 och som finns tillgängliga under helgen!

Vilken välkomstbonus väljer du?

Leicester - Chelsea