En fantastisk möjlighet denna lördag att tippa på ett trovärdigt resultat till ett bra odds. Vi har ett toppmöte att se fram emot mellan Manchester City och Tottenham idag och för oss är utgången given.

Kontinuitet är nyckeln

Manchester City har laborerat med sin startelva match efter match. En del rotation i startelvan har berott på Guardiolas taktik medans annan rotation har berott på skador och avstämningar. Just saknaden på kontinuitet anser vi är orsaken till de dåliga resultaten som blivit på slutet. Jämför man med Tottenham och t.ex Chelsea så har de båda londonlagen radat upp segrar sista tiden och mycket beror på att man kunnat starta med i princip samma startelva match efter match. Det ger en stomme och trygghet under 90 minuters spel. City brakade samman totalt senast och torskade med 4-0 mot Everton. Man känns väldigt sårbara bakåt och framförallt om man släpper in ett mål så verkar det som att moralen sjunker i botten direkt. Man har svårt att ta sig ur kniviga lägen och vi tror att man kommer få problem mot Tottenham. Kontinuiteten och stommen i Tottenhams startelva kommer knäcka City idag.

Tottenhams försvar är bättre

Om ni läser vårt R-3-3-24 system den här veckan så har vi tagit upp att Tottenham förmodligen har de bästa ytterbackarna i hela ligan. Rose och Walker har varit bättre än princip alla de mött den här säsongen och haft ett övertag på sina kanter. Nu kommer man mäta sig med Clichy och Sagna och jag tycker att Tottenham känns starkare här. City är lika bra framåt som Tottenham. Här har man Agüero, Silva, De Bruyne och Sterling mot Kane, Erkisen, Alli och Wanyama. Den stora skillnaden lagen emellan tycker jag är försvarsspelet.

Tottenham 21 spelade matcher 14 insläppta mål

Manchester City 21 spelade matcher 26 insläppta mål

[table id=”unibet500″/]

Det känns som Stones inte kommit till sin rätt än och han tillsammans med Otamendi har lite att jobba på. De får inte den hjälp de behöver från de sittande mittfältarna. Tottenham har senaste tiden spelat med en 3 backslinje med Alderweireld, Vertonghen och Dier. Idag saknas dock Vertonghen pga skada. När Spurs försvarar sig så kommer även Walker och Rose ner och bildar en 5 backslinje som gör det oerhört svårt för motståndarna att skapa målchanser. Vi tror att det blir nyckeln även idag. Ett ramstarkt försvar med snabba omställningar där Dele Alli tar de långa löpningarna in i straffområdet avgör.

City – Spurs speltips

Pressen ligger helt klart på Manchester City i dagens toppmöte. De måste vinna för att hänga på toppen. Just nu är det 10 poäng upp till Chelsea som möter Hull i morgon hemma. Vid förlust tappar man även på toppfyra lagen och man kan nog börja prata om kris om så blir fallet. I och med att Chelsea seglat ifrån en bit i tabellen så lär inget av lagen vara nöjda med oavgjort då båda siktar på titeln. Tvåan på ett lag i form bättre försvar och kontinuitet i startelvan synas till oddset 3.75. Vi tycker att oddset är fantastiskt på en tvåa även om det aldrig är lätt att vinna på Etihad Stadium. (Fråga Barcelona).

Vi tippar 2:a på Tottenham till oddset 3.75 @Unibet

Manchester City Tottenham tv kanal

Manchester City Tottenham visas av tv kanalen Viasat sport premium och Visat ultra HD. Du hittar den även på Viaplay och kan även följa den hos Unibet och deras liveodds. Med viaplay menas att du streamar matchen via din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Då behöver du i så fall ha ett abbonemang hos Viasat för att kunna live streama matchen. Givetvis behöver du internetanslutning med relativt hög uppkoppling för att livestreamingen inte ska lagga.

Manchester City Tottenham matchstart

Mötet mellan de båda lagen har sen matchstart under Lördagen. City och Tottenham finns med på veckans stryktipskupong men matchen startar inte förrän 18.30. Sitter du med 12 rätt på Stryktipset när mötet startar så har du en väldigt spännande match att se fram emot. Den sena matchstarten gör förmodligen att du hinner med diverse ärenden under Lördagen innan du bänkar dig till toppfajten. Det kan också vara så att matchen är mitt under Lördagsmiddagen. Då får ni i så fall ta med er telefon, hitta en toalett och streama matchen. För mötet mellan Manchester City och Tottenham får man bara inte missa!

Startelvor

Hur Guardiola resonerar när han ska ta ut startelvan efter 0-4 mot Everton senast är inte helt lätt att tyda. Men med de spelare som han har till förfogande så skulle Manchester Citys startelva kunna se ut såhär:

Möjlig startelva city:
Caballero
Sagna-Otamendi-Stones-Clichy
Delph-Yaya
Sane-De Bruyne-Silva
Aguero

Stones bjöd på en del mål senast mot Everton och får han inte förtroende så spelar eventuellt Kolarov istället. Eventuellt är också Kompany tillbaka efter skada men inte troligt att startar men kanske att han kan ingå i truppen. Tottenham startade såhär senast mot West Bromwich.

Möjlig startelva Tottenham:
Lloris
Dier Alderweireld Wimmer
Walker Dembele Wanyama Rose
Eriksen Alli
Kane

Den första halvleken man gjorde på White Hart Lane var något det bästa vi sett av Tottenham i år. 19-3 i målskillnad har Spurs och 6 raka segrar.

Tottenham vinner över Manchester City på Etihad..