Kolla in vårt speltips på returmötet Liverpool – Southampton i EFL Cup semifinalen onsdag 25 januari 2017 och var du kan se och spela på matchen via live stream med matchstart kl. 21:00.

Speltips Liverpool – Southampton 25/1

Southampton vann den första semifinalmatchen på hemmaplan med 1-0 mot Liverpool den 11 januari och skaffade sig därmed ett litet övertag inför onsdagskvällens möte. Segern för Southampton är tveksamt rättvis om jag försöker titta på matchen med opartiska ögon. Bollinnehavet vann Liverpool tämligen övertygande med 68% men det är som bekant inte alltid det lag som har bollen mest som vinner matchen. Trots Liverpool’s kraftiga spelövertag lyckades Southampton komma fram till så många som 10 klara målchanser, en mer än motståndarna. Dessutom var fem av dessa målchanser skott innanför målramen. Liverpool lyckades bara med 2 skott på mål.

Tydlig matchbild!

Av bara statistiken att döma förtäljer den en matchbild där Liverpool behöll bollen inom laget och spelade runt Southampton som framgångsrikt backade hem för att freda målet och sedan satsa på snabba kontringar. Och tittade man på matchen så var det precis vad som hände. Det var möjligen en taktik som Southampton hade sagt redan innan match att man skulle ha, och det fanns verkligen i så fall ingen anledning att ändra på den när man gjorde mål så tidigt som i tjugonde minuten i matchen.

Liknande matchbild ikväll?

Nu är det spel på Anfield som gäller och jag är övertygad om att vi kommer få se samma slags matchbild i kvällens returmöte i EFL Cup semifinalen mellan Liverpool – Southampton. Hemmalaget kommer garanterat att äga boll mest och pressa hårt mot ett tillbakadraget Southampton som istället lurigt väntar in rätt lägen för kontringar. Det enda läge som kommer förändra den matchbilden är om Liverpool i denna match lyckas skaffa sig en ledning med 2 mål för då först är Southampton tvingat att gå framåt med risk för att öppna upp sig bakåt.

Formen

Formmässigt ser inte Liverpool alls lika starka ut som tidigare varit fallet under säsongen. En enda vinst på sex liga- och cupmatcher är inte den start in i nya året man hoppats på. Och då är det så att vinsten kom i returmötet mot League Two laget Plymouth med bara 0-1 i FA-cupens 32-delsfingal efter att första mötet slutat 0-0!? Och nu senast i Premier League förlorade Liverpool på egen hemmaplan mot bottenlaget Swansea som tack vare trepoängaren klättrade precis ovanför bottenstrecket. Southampton kommer däremot till spel med höjt självförtroende efter en klar och välförtjänt 3-0 seger över regerande mästarlaget Leicester.

Tipset

Speltips: Med tanke på Liverpool’s favör av hemmaplan och att man sällan går av mållösa på Anfield samtidigt som Southampton hittat både formen o nätet senaste veckorna är det upplagt för ett spel på BLGM tyckar jag. Mitt tips blir att båda lagen gör mål i matchen Liverpool – Southampton till oddset 1.87 @unibet.

Liverpool – Southampton stream

Unibet direktsänder semifinalmatchen Liverpool – Southampton på Unibet med matchstart klockan 21:00 onsdagen den 25 januari 2017. Läs gärna mer om hur live streaming fungerar här!

Andra toppmatcher som kan ses på Unibet TV ikväll:

Kl. 20:45 Juventus – Milan (Coppa Italia)
Kl. 21:15 Celta Vigo – Real Madrid (Copa del Rey)

 

unibet öppningsbonus