Ikväll ska det avgöras! Vilket av lagen i torsdagens match Hull – Manchester United ska ta sig vidare till final i EFL Cup? Tipset går till Man United!

Streama matchen i direktsändning på UNIBET med matchstart kl. 20:45 torsdag 26 januari 2017!

Southampton blir finalmotståndare

Igår tog sig Southampton vidare till final efter att ha slagit ut Liverpool med sammanlagt 2-0 i de bägge semifinalmötena. Southampton vann båda matcherna med 1-0 och gårdagens möte stod länge 0-0 ända tills Shane Long kunde kontra in vinstmålet för bortalaget i den 91:a spelminuten. Vem man får möta i EFL Cup finalen avgörs alltså ikväll.

Övertag för Manchester United

Manchester United har skaffat sig riktigt bra förutsättningar för att knipa den andra finalplatsen eftersom det i första mötet mellan Man United och Hull slutade med hemmaseger för The Red Devils med 2-0. Då gjorde Juan Mata och Marouane Fellaini varsitt mål i en match där Zlatan Ibrahimovic satt på avbytarbänken och aldrig behövde göra ett inhopp. Hull City bjöd visserligen upp till kamp och Fellainis 2-0 mål kom inte förrän i den 87:e matchminuten men jag vet ärligt talat inte vad som talar för att nästjumbon i Premier League Hull City ska lyckas vända på den här steken mot starka Manchester United?

Vad kan stjälpa United?

Det enda som kan stjälpa Manchester United och Zlatan Ibrahimovic från att ta sig till final vore väl att Hull har en otroligt bra dag på jobbet och att samtidigt United tar för lättvindigt på uppgiften och har en för nonchalant inställning i närkamper, passningar, avslut och så vidare. Men annars talar mycket emot Hull inför kvällens drabbning med de röda djävlarna. Dels ska man hämta upp ett 0-2 underläge och dels har man betydligt fler spelare på skadelistan jämfört med United för tillfället.

Hull tvingat att gå framåt

Hull City kan inte gå in i matchen med den defensiva taktik man hade i första mötet med Manchester United utan måste här gasa på från första början och helt enkelt chansa att bollen går deras väg. Detta innebär att det kommer öppna upp sig bakåt med chans för Uniteds anfallare att få betydligt mer med utrymme framåt än den tillknäppta tillställning som utspelade sig på Old Trafford för ett par veckor sedan.

Zlatan nära titel

Nu vet vi inte vilka spelare som startar matchen för respektive lag i Hull – Manchester United men naturligtvis hoppas man som svensk att Zlatan Ibrahimovic, kallad ”Thor” av Pogba och övriga gänget i United, tar en plats i startelvan. Eller tar och tar en plats, det hela beror nog mer på om Mourinho anser att han vill vila svensken till kommande uppdrag, dels i helgen på söndag mot Wigan i FA-cupen och ännu ett möte med Hull igen redan på onsdag nästa vecka den 1 feb i Premier League. Återigen har Manchester United ett tufft spelschema framför sig eftersom man fortfarande är med i alla cupsammanhang sedan starten av säsongen 2016/2017. Zlatan är hur som helst väldigt nära sin första titel för sitt Manchester United nu.

Speltipset till oddset 1.52

Svenskt Spel lägger dagens pengar på att Manchester United utnyttjar Hull’s påtvingade offensiv i matchen och vinner matchen till 1.52 gånger pengarna spelat hos unibet.

Unibet streamar kvällens semifinalmöte mellan Hull – Manchester United, men om du är det minsta osäker så läs gärna på hur gratis live streaming fungerar.