Vi har en stor FA Cup helg att se fram emot med massor av matcher, men på fredagens program finns bara en match, Derby – Leicester. Och allt visas via FA Cup Live Stream!

Streama Derby – Leicester  i direktsändning hos UNIBET med matchstart kl. 20:55 fredag 27 januari 2017! Läs gärna mer om hur live streaming funkar.

Derby sjua i Championship

Derby County FC, eller The Rams (Baggarna) som de kallas, ligger för närvarande sjua i engelska Championship vilket inte riktigt är enligt klubbens uppsatta mål för säsongen. Men om man ska se det från någorlunda lus sida så är de bara två poäng från sjätteplatsen vilken betyder slutspelsplats för att slåss om en biljett till Premier League mellan lagen som hamnar på platserna 3-6. Men Derby satsar fullt ut på FA-cupen också vilket kan bli intressant i och med den fina start man fått i cupen denna säsong

I förra rundan av FA-cupen slog man ut starka Premier League laget West Brom med 1-2 på bortaplan och visade därmed att man blir ett farligt hot mot Leicester i kvällens 16-delsfinal. Särskilt som man har favör av hemmaplan! Vi räknar med en tuff fight på plan mot ett Leicester som gått väldigt knackigt i ligan.

Leicester har det trögt

Leicester City har det inte lätt i Premier League den här säsongen efter att varit århundradets utropstecken föregående säsong när man totalt överraskade alla i hela fotbolls-England, och till och med i hela världen, när de gick och vann Premier League 2015/2016. Nu befinner man sig på femtonde plats och är farligt nära bottenträsket. Den totala förändringen har förstås skett på grund av att de bästa spelarna köpts upp inför den här säsongen. Dock har man gjort det oerhört bra i de cuper man deltar i. I FA-cupen slog man ut Everton och i Champions League vann man gruppen före FC Porto på andra plats och är därmed vidare till de heta slutspelsmatcherna. Så för Leicesters del finns nog inte mycket annat att se fram emot den här säsongen än att gå långt i cuperna, men å andra sidan verkar ju det vara deras grej i år.

Ha koll på i kvällens match

I Derby finns svensken Marcus Olsson som lirar vänsterback vilket är extra kul att hålla ett öga på om man nu vill streama matchen. Hans bror Martin Olsson, också han vänsterback, gick ju för bara någon vecka sedan över till Premier League och spel för Swansea efter att tidigare spelat för Championship laget Norwich. Två andra spelare värda att hålla ett öga på i Derby är den pålitlige 32-årige målgöraren Darren Bent samt anfallskollegan Tom Ince som är son till den förre storspelaren och landslagsspelaren Paul Ince. Utmärkande för Paul var att han var första svarta spelaren som blev lagkapten för det engelska landslaget samt att han spelat i storklubbar som manchester United, Liverpool och Inter. Kan unge Tom växa i pappans fotbollskor mån tro?

Speltips BLGM

Jag kör ett BLGM spel på kvällens match mellan Derby – Leicester i FA-cupen. Oddset för att båda lagen gör mål ligger just nu på 1.88 hos unibet.

OBS! Är du ny spelare hos Unibet får du inte missa att utnyttja deras sanslöst bra välkomsterbjudande där du får 500 kr gratis om du sätter in endast en hundring på spelkontot!