Ikväll har vi en härlig Premier League omgång full med spännande fotboll. Svenskt Spel har valt valt ut tre matcher att spela på. Speltips Premier League; Arsenal – Watford, Sunderland – Tottenham och Liverpool – Chelsea. Spela på premier League!

Speltips Arsenal – Watford 31/1

Det är helt olika förutsättningar för lagen inför matchen mellan Arsenal och Watford ikväll. Arsenal är sin vana trogen och är i och med nuvarande andraplats med uppe bland topplagen och tampas. Frågan är om det inte till och med ska bli klubbens bästa placering i Premier League sedan 2005 då man kom tvåa eller varför inte när man vann titeln året innan? Nja, kanske för mycket begärt att komma ikapp Chelsea som är hela åtta poäng före men andraplatsen är definitivt ett mål att hålla kvar säsongen ut. Formen är strålande och Arsenal har inte förlorat en enda match, varken i cup- eller ligasammanhang, sedan man åkte på torsk mot Manchester City den 18 december. På senaste 10 hemmamatcherna har man vunnit 8 och spelat 2 oavgjorda.

Watfords bortafacit är uruselt och formen för bortaspelet senaste fem matcherna är till och med betydligt sämre än tabellplaceringen på fjortonde plats. Innan den oavgjorda bortamatchen nu senast för drygt en vecka sedan mot Bournemouth som slutade 2-2 så radade Watford upp 6 raka förluster i bortaspelet. Dessutom har man inför kvällens möte med Arsenal viktiga spelare borta på grund av skador. Dock ska det bli intressant att få se om nyförvärvet M’baye Niang som hämtats från AC Milan kan tillföra något positivt i laget i hans första uppträdande för Watford ikväll. Tyvärr kommer det inte räcka till på långa vägar för att rubba arsenal ikväll utan vi kommer garanterat att få se ett antal läckra mål från hemmalaget denna afton.

Speltips Premier League, Arsenal – Watford: Arsenal gör mål i båda halvlekar, odds 1.72 @betway. Matchstart klockan 20:45!

Speltips Sunderland – Tottenham 31/1

I matchen Sunderland mot Tottenham har vi liknande förutsättningar som i föregående speltips. En av de få skillnaderna är att topplaget, i det här fallet Tottenham, spelar på bortaplan istället för hemma mot jumbolaget Sunderland. Men vi lär inte få se någon skräll i den här matchen heller. Tottenham är i alldeles för bra form för att det ska bli aktuellt med en förlust mot ett Sunderland som just nu inte gör många rätt. Gällande spel i cuper och ligan har laget inte vunnit en match sedan vinsten över Watford den 17 december. Efter det inledde man ändå det nya året att med stor möda klara oavgjort mot först Liverpool i ligan och sedan Burnley i FA-cupen. Då kändes det som de kanske var lite på gång, men har sedan spelat till sig tre raka förluster och endast mäktat med ett mål framåt sammanlagt. Lagets svensk Sebastian Larsson har det nog inte alltför kul i ett lag där framgångarna lyser med sin frånvaro för tillfället. Massor av skador i laget kommer inte göra den här kvällen mot Tottenham roligare.

Tottenham däremot är inne i en sanslöst fin form nu med framförallt samarbetet mellan Kane, Alli och Eriksen som håller lekstuga i det offensiva spelet. Åtta vinster och en oavgjord är resultatet ifrån de senaste nio cup- och ligamatcherna. Och med 27 mål framåt och endast 8 insläppta på dessa matcher förstår man nog hur det har sett ut på fotbollsplanerna där Tottenham dragit fram under den här tiden. Det enda som skulle kunna oroa Tottenham är väl att statistiken för enbart bortamatcherna inte ser lika bra ut sett över längre tid, men det är ändå inte tillräckligt för att det ska bli något annat än vinst mot Sunderland. Jag är övertygad om att trion Kane, Alli och Eriksen återigen kommer leka av sig ordentligt, särskilt som man möter jumbon Sunderland.

Speltips Premier League, Sunderland – Tottenham: Bortalaget gör fler än 2.5 mål i matchen, odds 2.20 @betway. Matchstart klockan 20:45!

Speltips Liverpool – Chelsea 31/1

Vilken drabbning vi har att se fram emot! När det gäller matchen Liverpool – Chelsea har vi på Svenskt Spel redan skrivit ett speltips tidigare så därför blir det här en väldigt kort sammanfattning av det här. Vi ser två någorlunda jämnstarka lag gå upp i en skoningslös kamp mot varandra där poängen är viktigare än någonsin under säsongen, framförallt för hemmalaget Liverpool. Serieledarna Chelsea är i bättre form men där Liverpool har fördel av att spela på hemmaplan. Båda lagen gör ofta mål i sina matcher vilket vi tagit fast på angående speltipset. Betydligt mer går som sagt att läsa i vår tidigare artikel om mötet, men avslutningsvis måste vi säga att det här är en riktig höjdpunkt bland alla kvällens Premier League matcher och som börjar en kvart senare än de andra.

Speltips Premier League, Liverpool – Chelsea: Båda lagen gör mål, odds 1.72 @betway. Matchstart klockan 21:00!

Spela klokt och njut av god underhållning!