Igår vann FC Barcelona första semifinalrundan i Copa del Rey mot Atlético Madrid med 1-2 och idag är det dags för Celta Vigo – Alavés att mötas i sin semifinal.

Spela och streama matchen Celta Vigo – Alavés på Unibet! Matchstart klockan 21:00, torsdag 2 februari 2017.

Bäst av två semifinalrundor

Det är bäst av två matcher som gäller i spanska cupen Copa del Rey och gårdagen bjöd på mål från Suarez och Messi i Barca och Griezmann i Atlético när första rundan av semifinalen mellan lagen avgjordes. Fördel Barca alltså. Idag med matchstart kl. 21:00 blåser den andra semifinalen igång mellan Celta Vigo och Alaves med förhoppningsvis John Guidetti från start för sitt Celta.

Celta Vigo gillar cupfotboll

Celta Vigo dras med skador på trion Ruben Blanco, Guiseppe Rossi och dansken Daniel Wass inför matchen mot Alaves men där bara Wass av dem har spelat någorlunda ordinarie i laget. Och det ser ut som om Celta Vigo är ett riktigt cuplag i år. Det har spelats massor av cupmatcher sedan jul i Spanien, i alla fall för de lag som fortfarande finns med i leken.

Av de tio senaste matcherna har fem spelats i Copa del Rey för Celta’s del varvid man vunnit alla utom i kvartsfinalens returmöte på hemmaplan mot Real Madrid som slutade oavgjort 2-2. Då var det tur att man skrällde i matchen innan och vann med 1-2 borta på mäktiga Santiago Bernabéu stadion i Madrid inför drygt 58 000 åskådare på läktaren.

Skapliga i ligan också

Det har väl inte gått direkt dåligt i ligan heller för Celta Vigo där man håller en åttonde plats för närvarande. Tre vinster och två förluster på senaste fem ligamatcherna har det blivit med bland annat seger över kvällens motståndare Alaves med 1-0 på hemmaplan. John Guidetti satte för övrigt en straff mot Leganes häromkvällen vilket var kul!

Förlusterna (båda uddamålsförluster) har kommit till på bortaplan och mot relativt starkt motstånd i Athletic Bilbao och Real Sociedad. Men hur som helst är det i cuperna Celta Vigo trivs allra bäst. För man är även vidare i Europa League efter avancemanget från Gruppstadiet i december. I nästa fas där möter man Sjachtar Donetsk i sextondelsfinalen om två veckor.

Alavés gillar medelvägen

Deportivo Alavés har placerat sig närapå exakt i mitten av La Liga tabellen på en tolfte plats av tjugo lag. En snabb titt på matchresultaten från slutet av förra året talar ett tvetydigt språk där dels Alaves, i och med en mängd oavgjorda resultat, är ett svårslaget lag men också kan tolkas ha svårt att avgöra matcher. Sedan den 4 december 2016 har Alavés spelat 12 matcher, inkluderat liga och cupspel, och 8 av dem har slutat oavgjort! Det är faktiskt en stor bedrift i sig att lyckas med det tycker jag.

Apropå att de är svårslagna kanske statistiken med att de endast har förlorat en enda match på 14 matcher sedan 20:e november förra året. Grymt imponerande! Och ändå ligger man inte bättre till än tolva i ligan. Det fattas helt enkelt fler trepoängare. Den enda förlusten berättade vi tidigare mot vilka det kom om du var uppmärksam, just det, Celta Vigo i ligaspelet.

Speltipset Celta Vigo – Alavés

Både Celta Vigo och Alavés verkar hålla cupspel högst på priolistan den här säsongen. Två svårslagna lag möter varandra men där Celta har ett övertag med tanke på hemmaplan, tidigare vinst över Alavés samt vassare anfallsspelare som kan avgöra. Tipset går till vinst för Celta Vigo. Odds: 1.70. Spelbolag: Unibet.