Tisdag 7 februari kan du streama årets Champions Hockey League Final 2017 mellan Frölunda HC och HC Sparta Prag från Frölundaborgs Isstadion, Göteborg på NordicBet. Läs gärna vårt speltips på finalen längre ner.

Se nästa års CHL Final 2018 Gratis!

NordicBet officiell partner

NordicBet är officiell partner till Champions Hockey League och livesänder CHL-finalen, och massor av annan sport, helt gratis via live stream direkt på hemsidan. Det krävs dock att du är registrerad som kund samt sätter in några kronor på spelkontot för att live streaming-fönstret ska aktiveras och visa sportevenemangen. Vill du dessutom spela odds på matchen har NordicBet bäst odds av alla spelbolag på många av spelalternativen. Titta på Champions Hockey League Live Stream nu!

CHL TV

Speltips CHL Final 2017

Totalt 48 hockeylag ifrån Europa startade i augusti 2016 säsongens Champions Hockey League 2016/2017 och av dessa var åtta lag svenska. Nu sex månader senare är det så dags för en spännande Champions Hockey League Final 2017 med svenskt i form av Frölunda Indians och tjeckiskt i form av Sparta Prag.

Frölunda HC

Det hela började med gruppspel där alla lag var uppdelade i sexton grupper med tre lag i varje. Två av lagen i varje grupp skulle ta sig vidare till slutspelet. Frölunda blev spännande nog etta i sin grupp trots två vinster och två förluster men klarade sig undan sista platsen på grund av att en av förlusterna kom till i förlängning och att man vann sina matcher under ordinarie tid. Detta bäddade för att plocka någon enstaka poäng mer än motståndarna.

I slutspelet är det utslagsrundor om två matcher där Frölunda i dessa dubbelmöten tog sig vidare genom att i tur och ordning slå ut Yunost Minsk i sextondelsfinalen, Eisbären Berlin i åttondelsfinalen, Linköping HC i kvartsfinalen och Fribourg i semifinalen.

Sparta Prag

Sparta Prag blev visserligen inte bättre än tvåa i sin inledande gruppspelsfas efter gruppettan Färjestad, men det var dest tryggare avancemang till slutspelet än vad Frölunda fick eftersom sista laget Krakow kammade hem 0 poäng i Spartas grupp. I slutspelsrundorna vann Sparta Prag i bäst av två matcher mot respektive lagen Karpat, HV71, Bern och Växjö.

Både Frölunda och Sparta Prag var överlägsna i sina semifinaler. Frölunda vann semifinalmatcherna med 5-1 och 4-0 mot schweiziska Fribourg och Sparta Prag ville inte vara mycket sämre dem när de vann med 2-1 och 4-0. Nu är det final som gäller och båda lagen har under hela Champions hockey League säsongen visat prov på effektivt målproducerande. I de totalt fyra semifinalmatcherna gjorde de två finallagen Frölunda och Sparta Prag sammanlagt 15 mål.

Speltipset över 4.5 mål

I och med Frölundas målsnitt på 4,5 mål per match i de två semifinalmatcherna och Sparta Prag’s snitt på 3 mål så hoppas jag på en fartfylld och målsprakande tillställning i finalen, och tror så också att det blir. Enda lilla orosmomentet som skulle kunna stjälpa detta är om de tar ut varandra fullständigt så inte de många målchanserna uppstår. Men båda lagen har hittills haft en offensiv taktik i sina matcher och tror inte de överger de vinnande strategierna i finalen.

Jag tippar således på att det i Champions Hockey League Final 2017  mellan Frölunda – Sparta Prag blir över 4.5 mål till oddset 1.74 @NordicBet.

NordicBet erbjudanden på CHL finalen

Om du spelar ett odds (till oddset 1,50 eller högre) för 100 kronor på CHL finalen 2017 innan matchen startar så får du ett 200 kronors gratis Livebet att spela med under matchens gång.