Det blev oavgjort 2-2 när Derby och Leicester mötte senast i engelska FA-cupen den 27:e januari och därför är det idag omspel i sextondelsfinalen. Vinnaren möter Millwall som vann över Watford i sin sextondel.

Leicester – Derby

Unibet har oddsen och direktsänder alla FA-cup matcher via live streaming inklusive dagens match Leicester – Derby. Du som är kund hos Unibet kan titta och spela på matchen och det enda som krävs för att få tillgång till live streaming-tjänsten är att du är registrerad kund samt har några kronor insatt på spelkontot. Matchstart klockan 20:45 onsdag 8 februari 2017.

Formsvaga lag ger BLGM läge

Derby har senaste tiden haft det tufft i Championship då man förlorat tre och vunnit två matcher och därmed halkat ner till en åttonde plats i ligan. men motståndet har inte varit att leka med precis. I fyra av de fem mötena har man mött lag som ligger före i tabellen och av dessa matcher har man gått på tre nitar och bara vunnit tredjeplacerade Reading på hemmaplan med 3-2. Och det är faktiskt så att det är hemma som de två vinsterna har kommit emedan alla tre förlusterna kommit till på bortaplan. Hur ska det då gå när man ikväll möter Premier League laget Leicester borta?

De regerande engelska mästarna Leicester har haft en katastrofalt tung period en längre tid nu. Det är faktiskt så att när man jämför formen mellan alla Premier League lag så har Leicester sämst form av alla om man ser till de senaste fem spelade ligamatcherna. Kollar vi på ett lite längre perspektiv som de senaste 15 matcherna tillbaka så är man näst sämst, endast före Crystal Palace. Leicester ska också vara glada att de kirrade omspel här i FA-cupen mot Derby för man låg illa till och klarade sig undan med blotta förskräckelsen tack vare ett självmål från Derby samt att man satte 2-2 i 86:e spelminuten. så med andra ord har vi två formsvaga lag som går upp i kamp mot varandra i afton.

Speltipset

Leicester har givetvis fördel av hemmaplan men vi tror ändå att det kommer finnas luckor bakåt i båda lagens försvar så likt första matchen kommer det bli mål åt båda håll.

Speltips Leicester – Derby: Båda lagen gör mål till oddset 1.94 @unibet.