Torsdag 9 februari går startskottet för Sweden Hockey Games 2017 med de inledande matcherna Ryssland – Finland och Tjeckien – Sverige. Se tv-kanal & tider här.

Sweden Hockey Games logo

Sweden Hockey Games comeback

Sweden Hockey Games gör comeback efter att ha legat på is ett par år nu, eller rättare sagt halvt i dvala, eftersom den förra turneringen Sweden Hockey Tour inte blev den publikfriande hockeyturnering man hoppats på utan istället ersattes med dubbelmöten mot Finland under två år. Men nu är hockeyturneringen alltså igång igen och Sweden Hockey Games 2017 ingår i Euro Hockey Tour tillsammans med tre andra liknande turneringar som anordnas av de tre andra deltagande länderna; Finland, Ryssland och Tjeckien. Just Sweden Hockey Games är den tredje och näst sista hockeyturneringen för säsongen och pågår mellan torsdagen den 9 februari och söndagen den 12 februari 2017.

Euro Hockey Tour 2016-2017

Finland (Karjala Cup) 3-6 november
Ryssland (Channel One Cup) 15-18 december
Sverige (Sweden Hockey Games) 9-12 februari
Tjeckien (Czech Hockey Games) 27-30 april

Sweden Hockey Games 2017 spelschema

Alla matcher i Sweden Hockey Games 2017 utom den allra första spelas i Scandinavium i Göteborg och direktsänds i TV12 och TV4.

Runda 1: Torsdag 2017-02-09
Kl. 17.30 Ryssland – Finland (Plats: St. Petersburg, RUS)
Kl. 19.15 Tjeckien – Sverige (Plats: Göteborg, SWE), Tv-kanal: TV12

Runda 2: Lördag 2017-02-11
Kl. 12.00 Finland – Tjeckien (Plats: Göteborg, SWE), Tv-kanal: TV12
Kl. 15.30 Sverige – Ryssland (Plats: Göteborg, SWE), Tv-kanal: TV4

Runda 3: Söndag 2017-02-12
Kl.12.00 Ryssland – Tjeckien (Plats: Göteborg, SWE), Tv-kanal: TV12
Kl. 15.30 Sverige – Finland (Plats: Göteborg, SWE), Tv-kanal: TV12

Speltips och odds

I säsongens två tidigare hockeyturneringar finska Karjala Cup och ryska Channel One Cup segrade i tur och ordning Ryssland och Sverige. Det var skönt att se att Sverige reste sig efter att vi först förnedrades genom att komma allra sist i Karjala Cup i november efter tre raka förluster med sammanlagt 13 insläppta mål och endast 6 gjorda mål framåt. Revanschen kom i mitten av december i Rysslands egen huvudstad Moskva och hockeyarenan VTB Ice Palace som tar 14 000 åskådare. Sverige vann turneringen Channel One Cup precis före värdnationen Ryssland. Och det går bra för Sverige på is just nu. Nyligen blev Sverige Världsmästare i bandy och i tisdags blev Frölunda Indians Champions Hockey League mästare. Ska det bli ännu en turneringsseger i Sweden Hockey Games? Ja vi tror att Sverige fortsätter på framgångsvågen och att den svenska truppen börjar med en seger mot Tjeckien ikväll inför ett förhoppningsvis fullsatt Scandinavium i Göteborg. Heja Sverige!

Speltips Tjeckien – Sverige: 2. Money Line (vinnare inkl ÖT & Straffar) Denna marknad inkluderar ordinarie speltid och eventuell förlängning och straffar. Odds: 1.48 @NordicBet.

NordicBet är bettingsajten nummer 1 när det gäller hockey. Som huvudsponsor till SHL (Swedish Hockey League) och officiell partner till CHL (Champions Hockey League) satsar man hårt på att vara spelarnas första val inom odds och betting samt live streaming med högsta oddsen till följd.

CHL finalen i tisdags…

Se här bästa sekvenserna från finalkvällen i tisdags i CHL mellan Frölunda HC och Sparta Prag. Kul att se glädjen hos Joel Lundqvist i Frölunda när han lyfter bucklan mot slutet av klippet och som strax efter fick NordicBets pris som MVP (Most Valuable Player) i hela turneringen. Det går bra för bröderna Lundqvist både på isen och i schampoo-reklamen! 🙂

Sugen på att se massvis med direktsänd sport? Kolla då in erbjudandet där du får 1 månad Viaplay Sport gratis värt 399 kronor!