bet365

Artonde-placerade Leicester tar emot tabellfemman Liverpool i måndagens enda Premier League match. Båda lagen är i behov av poäng men av olika anledning. Vi hoppas idag få fortsätta vår svit med vinstrekar i matchen Leicester – Liverpool. Gårdagens 4 speltips gick alla in (två i matchen Atletico Madrid – Barca)!

Sjätte gången gillt?

Leicester har det inte lätt just nu. Fem raka förluster i ligan vilket gjort att de hamnat under nedflyttningsstrecket och dessutom utslagna ur FA-cupen av Millwall som lirar i League One serien. Nu är det att kämpa för nytt Premier League kontrakt som gäller. De regerande Premier League mästarna är ordentligt sårade och är det något som är farligt så är det ett sårat lejon, frågan är bara om vi kan likna Leicester med lejon? Oavsett är vi inte så säkra på att förlustraden kommer förlängas mot Liverpool, någon gång kommer en förlusttrend att brytas och varför inte mot ”upp och ner” Liverpool?

Vad som kan tala för Leicester’s del är att de fortfarande är med och kämpar om en kvartsfinalplats i Champions League som de har en relativt god chans att nå efter 2-1 förlusten på bortaplan mot Sevilla. Den 14:e mars är det dags för returen hemma på King Power Stadium. I Champions League har de agerat som ett helt annat lag den här säsongen, kan de bara visa lite mer av det även i Premier League lunken så skulle de ta betydligt fler poäng i ligaspelet.

På gång igen?

Liverpool är inne, eller har varit, i en formsvacka och kommer till spel med endast två vinster på elva matcher i liga och cup-spel. Man åkte ur mot Southampton i semifinalen i Ligacupen, där för övrigt Manchester vann finalen igår efter att Zlatan blev stor matchhjälte. Även i FA-cupen är man borta då man fick stryk mot Wolverhampton på hemmaplan. Den stora ljusglimten annars kom nu senast i 2-0 vinsten hemma över formstarka Tottenham. Kan den matchen vara ett avstamp mot en liknande så fin form de hade tidigare under säsongen?

En reflektion som kommer avgöra vad vi kör på för speltips i dagens match är att Liverpool nog är det starkare laget av de två men att de har förbenat svårt för att hålla ihop försvaret i en hel match. Liverpool släpper in flest mål av alla de sju topplagen i Premier League.

Speltips Leicester – Liverpool: Båda lagen gör mål, odds 1.75 @bet365. Matchstart kl. 21:00!