Ny dag och nya Champions League matcher. Idag ser vi fram emot returerna i åttondelen mellan Barca – PSG och Dortmund – Benfica. Matchstarter klockan 20:45.

Vårt betting tips blir här ett singelspel på matchen FC Barcelona – Paris SG och dessutom ett kombinationsspel tillsammans med utgången i den andra åttondelen för dagen Borussia Dortmund – Benfica. Något som också lockar är att spela live odds under matchernas gång. Det kan bli riktigt intressant!

Spela på Champions League

Speltips Barca – PSG

Förutsättningarna är sådana att Barca ska på sin mäktiga hemmaplan Camp Nou ikväll försöka med den nästintill omöjliga uppgiften att hämta igen ett 0-4 underläge ifrån det första mötet med PSG.

Barca förnedrades

Det var sannerligen ingen rolig afton för katalanerna om vi ser tillbaka till den 14:e februari för exakt tre veckor sedan. Det var länge sedan man fick se FC Barcelona bli så totalt förnedrade som man blev av PSG på Parc des Princes inför drygt 46 000 åskådare på plats i Paris, samt miljoner tittare framför TV-skärmarna världen över. PSG lyckades med allt, Di Maria blev tvåmålsskytt och Draxler och Cavani  gjorde ett mål var i 4-0 krossen. Som vanligt hade Barcelona det mesta av bollinnehavet och vann den statistiken med 57% mot 43% för Paris SG.

Effektivitet mot ineffektivitet

Men det var det hemmalaget som skapade de flesta farliga målchanserna, ja man var till och med överlägsna på den fronten. PSG vaskade fram inte mindre än 16 kvalificerade målchanser medan Barca bara lyckades få till 6. Statistiken för ”skott på mål” stannade på 10-1 till Parisarnas fördel. Så även om Barca hade varit effektiva nog och satt alla sina skott man hade på mål så hade det inte blivit fler än ett enda mål den aftonen för deras del. Dock hade det varit ett mycket viktigt mål. För med 4-0 i baken är väl det hela kört för Barcas chans till vidareavancemang mot kvartsfinal i Champions League, eller?

Omöjligt för Barca, eller?

Alla ställer sig frågan om Barca verkligen ska kunna ta igen det här och gå segrande ur Champions League’s åttondelsfinal mot PSG. Ja, frågan har nästan varit om spanjorerna ens tro på det själva? Man har hört vissa Barca spelare själva uttala sig om att det troligtvis är kört. Personligen är jag dock övertygad om man vill få fransmännen att låta sig invaggas i en slags trygghet och att man kommer göra allt för att försöka vända detta. Både Barca och PSG går som tåget i sina respektive fotbollsligor La Liga och Ligue 1 där vinsterna radas upp som på ett pärlband med en och annan oavgjord match som bryter av raden här och var.

6-1 och 5-0

Men vad som sticker ut tycker jag är Barca’s senaste två matchresultat. För en vecka sedan slog man Gijon med 6-1 och nu i helgen vann man över Celta Vigo med 5-0. Det känns som om Barca tränar på att få till exakt sådana resultat som skulle räcka för vidare avancemang i Champions League? Och med de här ligaresultaten senaste veckan gör ju faktiskt att jag kommer gå in i den här matchen mellan Barca – PSG med stor spänning!

[table id=”unibet500″/]

Singel 1.50 och kombo 2.07

I mina speltips inför matchen Barca – PSG vågar jag inte gå så långt som att Barca tar sig vidare till kvartsfinal vars odds ligger på hela 9.50. Men jag tror dock inte det är en omöjlighet fastän motståndet heter Paris SG. Dock lägger jag mig på en betydligt säkrare nivå när jag istället väljer att spela på Barca som vinnare i matchen till 1.50 i odds. Jag spelar dessutom detta som ett kombinationsspel tillsammans med att även Borussia Dortmund vinner sin hemmamatch mot Benfica ikväll samma tid. Oddset för det kombospelet blir då 2.07! Båda spelen är lagda hos Unibet. Med största säkerhet kommer jag också att lägga en del live odds under matchernas gång, beroende på hur matcherna gestaltar sig.

PS. Gårdagens två speltips på Champions League satt som ett smäck!

Visste du det här om Unibet?