Manchester City – Liverpool är söndagens hetaste match inom den engelska Premier League fotbollen med matchstart klockan 17:30. Speltips överspel.

Manchester City gillar att spela offensivt

Stekhett möte väntas mellan tabelltrean Manchester City och tabellfyran Liverpool i Premier League fotbollen idag. Båda lagen går synnerligen riktigt bra i ligan men kanske är hemmalaget i en osäker form för tillfället då man inte fick mer än oavgjort i senaste ligamötet mot Stoke som dessutom spelades hemma på Etihad Stadium i Manchester.

Allra senast var det match i Champions League som gällde mot Monaco tidigare i veckan. City hade 5-3 att gå på från första mötet men lyckades inte förvalta det resultatet i returen borta i Monaco utan åkte på stryk med 3-1 vilket betydde 6-6 i antal gjorda mål totalt. Men man åkte ur Champions League på grund av färre bortamål. Så ingen bra vecka alls för manchester City alltså.

Jag tror att man saknar skadade brasilianaren Gabriel Jesus och tysken Ilkay Gundogan väldigt mycket då de har varit bland City’s bästa spelare under en period innan skadorna satte stopp för vidare spel. Oavsett skador kan konstateras att det i Manchester City’s matcher ofta blir många mål. På de 27 ligamatcher som Manchester City hittills spelat under säsongen har det i 18 av dessa matcher blivit över 2,5 mål per match.

Liverpool lika offensivt

Liverpool dras tyvärr också med ett par jobbiga skador i laget på bland annat Henderson och Sturridge. Även Firmino är osäker för spel. Men likt Manchester City så har man under säsongen visat gång på gång, med eller utan skador på viktigare spelare, att man både gör många mål och också släpper in många mål för att vara ett topplag i Premier League.

Liverpool har på sina 28 ligamatcher gjort 60 mål vilket är flest av alla lagen i Premier League den här säsongen. Men samtidigt är man också sämst bland topp 7 lagen i ligan att hålla tätt bakåt med totalt 35 insläppta mål.

En annan intressant iakttagelse är att det ofta i mötena mellan Manchester City – Liverpool blir många mål, ett undantag är väl nu senast man mötte varandra då det blev 1-0 för Liverpool på Anfield på Nyårsafton.

Speltips över 2,5 mål

Jag tippar att det blir över 2,5 mål i matchen Manchester City – Liverpool denna söndagskväll. Oddset ligger i skrivande stund på 1.71 och är inlämnat hos Unibet som har en av marknadens bästa spelbonusar för nya spelare med 500%. Sätt in 100 kr, få 500 kr, spela för 600 kr!

Höjda välkomstbonusar

Söndagens Premier League matcher 19/3

13:00 Middlesbrough – Manchester United
15:15 Tottenham – Southampton
17:30 Manchester City – Liverpool

Kolla gärna också in vilka matcher som du kan se gratis via live stream idag! Bland annat direktsänds matcher från tyska Bundesliga, spanska La Liga, italienska Serie A och danska Superliga.

Trevlig söndag!