Idag är det ett härligt toppmöte mellan Arsenal och Manchester City som väntar i Premier League. Vårt speltips ger 1.46 gånger pengarna.

Arsenal

Det var väldigt längesen Arsenal var inne i en liknande svacka som den man är inne i nu. 4 förluster på de 5 senaste gör att man gått från titelaspirant till att ha halkat ner till en 6:e plats i tabellen. Man har släppt in hela 11 mål de här 5 matcherna plus att man åkte ut mot Bayern Mûnchen med sammanlagt 2-10 på två matcher. Man har alltså släppt in 21 mål på 7 matcher vilket är 3 mål i snitt. Det håller inte om man ska vara med och slåss om champions league platserna den här säsongen. Vi hävdar fortfarande att mycket började gå fel när spelmotorn Santi Carzola blev långtidsskadad. Balansen och effektiviteten sista 3:e delen har blivit lidande. Nu möter man Manchester City som har 3 raka segrar i bortaspelet. Det som talar för Arsenal är att man brukar resa sig när man minst anar det.

Manchester City

Man får svårt att vinna titeln i år. Det känns alldeles för långt upp till Chelsea som visserligen förlorade igår men tåget är nog kört oavsett där om inte londonlaget faller ihop totalt. Formen är okej där man gått starkt på bortaplan med 3 raka segrar. Hemma har man dock kryssat 2 raka mot Liverpool och Stoke. Gabriel Jesus är skadad och även Gündogan men Citys trupp är så pass bred och bra så startelvan lär bli oerhört stark. Det är väldigt sällan som City går mållösa från sina matcher. De Bruynes passningar från högerkanten brukar alltid hitta in till Agüero nån gång under matcherna. Vid vinst är man 9 poäng efter Chelsea med 9 matcher kvar att spela.

Speltips Arsenal – Manchester City

Det är två offensiva lag som möts idag. Arsenal gör nästa alltid mål på Emirates och problemet i försvaret gör att man kan nästa räkna med mål från Citys sida. Det leder oss till dagens speltips i matchen. Oddset på att båda lagen gör mål är inte speciellt högt men det rekas ändå till 1.46 @Unibet. När vi såg Manchester City spela hemma mot Liverpool i den förra omgången så var det två lag som hela tiden gasade och gick för 3 poäng. Det känns som att vi kommer få se något liknande här då oavgjort nästan får ses som en förlust för båda lagen. Arsenals och Manchester Citys senaste möten har även dem bjudit på en hel del mål.

statistik arsenal manchester city

Arsenal – Manchester City senaste möten

Mötet mellan Gunners och City startar idag 17.00 och visas av Viasat Sport Premium. Du kan även liveoddsa på matchen hos Unibet.

500% Bonus Unibet