Manchester United – Anderlecht spelar returmatch i kvartsfinalen i Europa League denna torsdagkväll 20 april 2017. Ska Zlatan, Mourinho och resten av Man United gänget avancera vidare i sitt försök att vinna Mästerskapet och därmed få spela Champions League i höst? Matchen visas på Kanal 9 med matchstart kl. 21:05.

500% Bonus Unibet

Manchester United – Anderlecht

Föregående möte som spelades förra torsdagen 13/4 slutade 1-1 efter att Man United haft  ledningen med 0-1 i större delen av matchen. Något onödigt och alldeles för lojt agerat i försvaret lät United hemmalaget göra mål i den 86:e minuten. Tyvärr är det som i så många andra matcher den här säsongen från Manchester United’s sida som man låter motståndarna komma in i matchen igen efter att United tagit ledningen.

The Red Devils

Manchester United, som också kallas för The Red Devils, har på de tio senaste matcherna inklusive cup- och ligaspel spelat oavgjort i fem! Och så här har det sett ut under stora delar av Premier League säsongen också. I ligan är man det lag som spelat oavgjort flest gånger (i 12 Premier League matcher) av alla lagen tillsammans med nästjumbon Middlesbrough.

Nu tog Manchester United en skön och viktig seger mot Chelsea i helgen då man vann med 2-0 på Old Trafford där Rashford dominerade med sina fina djupledslöpningar och sitt fina mål. Zlatan Ibrahimovic vilades på bänken för första PL-matchen den här säsongen efter utsago att han skulle varit sliten. Han hoppade in i senare delen av andra då det redan stod 2-0 till United. Mourinho ville nog spara honom till Anderlecht matchen är min misstanke eftersom han anser att chansen är större att de vinner Europa League än att de placerar sig bland de fyra bästa i Premier League som innebär Champions League spel.

Purple & White

R.S.C. Anderlecht (Royal Sporting Club Anderlecht) har också smeknamnet Purple & White. Även om det var Manchester United som ”ägde” matchen senast mot Anderlecht så fick vi se prov på Anderlechts hittills vinnande egenskaper med snabba kontringar som varit deras signum under Europa League spelet. De är livsfarliga om motståndarna slappnar av det minsta i försvarsspelet eller blir för övermodiga och går fram med för mycket folk. Det här är något som Mourinho är väl medveten om och också såg ut att vara orolig för när de spelade senast. Och alldeles riktigt kom det ett baklängesmål till slut för de röda djävlarna. Annars laddade även Anderlecht upp med att vinna i ligan i helgen. Oostende i den belgiska ligan besegrades med 0-1 borta.

Skadekollen

En koll på skadeläget säger att Manchester United får klara sig utan Phil Jones, Juan Mata och Chris Smalling. Även Wayne Rooney är ett frågetecken. Anderlecht kommer till spel utan målvakten Ruben som spelade i första matchen mot United och försvararen Uros Spajic som då var på bänken.

Halvtidsspel

Mitt tips på matchen Manchester United – Anderlecht är att hemmalaget leder i halvtid till oddset 1.64 @unibet.

Kommentar till speltipset: Klart jag oroas över Anderlechts snabba kontringsspel men anser att chansen är större att Manchester United’s förväntade press kommer ge resultat redan i första halvlek med tanke på den klasskillnad som ändå finns mellan lagen, än risken att Anderlecht kontrar in ett mål eller lyckas hålla stången.

Visste du det här om Unibet?