Idag onsdag 26 april är det semifinaldags i Tyska Cupen (DFB-Pokal) mellan storlagen Bayern München och Dortmund. Odds och Live streaming finns på Unibet, matchstart kl. 20:45!

Dagens intressantaste matcher som kan spelas på och även sänds via live streaming på Unibet idag är enligt oss på Svenskt Spel:

19:30 FC Barcelona – Osasuna
20:45 Bayern München – Dortmund
21:05 PSG – Monaco
21:30 Deportivo La Coruna – Real Madrid

Unibet erbjudande500 % BonusFå 500 kr!Hämta Bonus

Läs gärna mer om hur gratis live stream funkar.

Speltips Bayern München – Dortmund 26/4

Det är en härlig period nu när alla fotbollsligor och stora fotbollscuper runt om i Europa befinner sig i slutfasen av säsongen. Nästan varje match är av betydelse och spänningen ökar markant jämfört med tidigare under fotbollssäsongen.

Eintracht Frankfurt till final

Igår spelades den första semifinalen i den Tyska Cupen DFB-Pokal och det blev Eintracht Frankfurt som gick segrande ur striden mot Borussia Mönchengladbach efter en högdramatisk match. Vid full tid stod det 1-1 och eftersom förlängningen blev resultatlös fick semifinalen avgöras på straffar. Båda lagen satte alla sina sex första straffar var. Sedan missade båda lagen var sin straff. Därefter missade Borussia Mönchengladbach även nästföljande straff medan Hrgota slog in sin för Frankfurt. Så segraren i kvällens match Bayern München – Dortmund får alltså möta Eintracht Frankfurt i den Tyska Cup-finalen.

Psykologiskt övertag

Inför kvällens match Bayern München – Dortmund som spelas på Allianz Arena i München har definitivt Bayern det psykologiska övertaget. Även om det tidigare under åren har varit extremt jämna matcher mellan de båda antagonisterna så är det fördel Bayern inför ikväll. De möttes nämligen för bara några veckor sedan i Bundesliga och då slutade matchen med klar seger för Bayern München med 4-1. Lewandowski, Ribery och Robben gjorde mål för Bayern. Guerreiro tröstmålade för Dortmund då.

Inbördes

Senaste fem inbördes matcherna har slutat med resultatet:

8/4 – 2017 Bayern – Dortmund 4 : 1 (Bundesliga)
19/11 – 2016 Dortmund – Bayern 1 : 0 (Bundesliga)
14/8 – 2016 Dortmund – Bayern 0 : 2 (Supercupen)
21/5 – 2016 Bayern – Dortmund 1 : 0 (0 : 0) (DFB-Pokal)
5/3 – 2016 Dortmund – Bayern 0 : 0 (Bundesliga)

Bayerns form ej övertygande

Bayern München’s senaste matcher i både Champions League och Bundesliga fotbollen har inte övertygat. Fyra matcher på raken utan vinst är de regerande tyska mästarna inte vana vid alls. Nu kan en av förlusterna dock inte räknas in som en förlust kanske. Första kvartsfinal-matchen mot Real Madrid i Champions League slutade med hemmaförlust 1-2. I returen i Madrid vände man faktiskt mot alla odds och kom ikapp resultatmässigt då det efter full tid stod 1-2 till Bayern. Men i förlängningen klappade man igenom totalt och fick se 3 mål slinka in bakom stackars Neuer i Bayern-målet. Ronaldo blev stor matchhjälte med totalt 3 mål i matchen. I ligafotbollen har man på sistone spelat oavgjort mot både Leverkusen och Mainz. Tveksam form på Bayern kan konstateras.

Dortmunds form likaså

Även Dortmund har likt Bayern tveksamma färska insatser i bagaget. På fem matcher har man inkasserat tre förluster och två vinster. Förlusterna har kommit mot dels i Bayern Matchen den 8 april och dels två gånger om mot Monaco i Champions League. Utslagna ur CL och en tredjeplats i Bundesliga, alltför långt efter Bayern på första platsen, gör att Tyska Cupen är enda chansen för Dortmund att bärga en stor titel i år. Men matchen ikväll mot Bayern München är av allra största vikt ändå! De tre främsta lagen i Bundesliga-tabellen är automatiskt kvalificerade för Champions League nästa säsong. Och nu ligger man trea med Hoffenheim jagandes bakom endast en enda poäng efter.

Frånvarande

Idag kommer vi troligtvis får se alla dessa spelare på planen igen då de är spelklara för match i alla fall. Däremot kommer vi med största sannolikhet inte få se Manuel Neuer i Bayern Münchens mål som varit skadad till och från under en period nu. Osäkra kort är också Alaba, Boateng och Martinez som även de dras med småskador. Värre ställt är det i Dortmunds trupp. En femling spelare ser ut att missa kvällens möte med Bayern. Bartra, Götze, Larsen, Sahin och Schürrle uppges vara ej tillgängliga.

Speltipset

Mycket pekar på en given seger för Bayern München med hemmaplan och storsegern nyligen över kvällens motståndare. Men Bayerns tveksamma spel i de två senaste ligamatcherna sätter ändå ett litet frågetecken för dagsformen. Dock ser vi ju att Dortmunds form är lika svårtolkad den. Så jag får nog säga att förutsättningarna för en hemmaseger trots allt är större än alternativen kryss eller bortaseger. Skadefronten är definitivt till Bayerns fördel!

Spel: Det blir hemmaseger i matchen Bayern München – Dortmund. Oddset står just nu i 1.48 hos Unibet.

500% Bonus Unibet