Idag är en hyperintressant omgång av Premier League då 5 av topplagen spelar. I toppstriden har Chelsea en otroligt svår borta match mot Everton som är väldigt starka hemma på Goodison Park. Samtidigt tar sig Tottenham an Arsenal lite senare idag. Tappar Chelsea poäng eller rent utav får stryk mot Everton så har Tottenham en jättechans att spetsa till guldstriden. Det skiljer endast 4 poäng mellan Chelsea och Tottenham. Samtidigt är Arsenal i poängbehov för att nå en Champions League plats. Arsenal jagar Liverpool, City och United i en något haltande tabell.

tabelltoppen premier league

Tottenham har den absolut bästa formen av topplagen och Chelsea känner förmodligen flåset. Skulle vilja påstå att dagens omgång kan bli direkt avgörande för guldstriden. Vinner Chelsea idag och Tottenham torskar så tar Chelsea hem det här. Tvärtom och det kan sluta hur som helst. Chelsea har det lättaste spelschemat kvar av de två. Men skulle det skilja en poäng efter idag så kan de blir oerhört pressat i Chelseas återstående matcher. Många har pratat om att guldet varit klart länge men uppstår 1 poängs marginalen mellan lagen så kommer Chelsea känna att de snarare kan förlora ett guld än att vinna ett. Oavsett så är det klart att bucklan hamnar i London. Nu tänker vi spela på Premier League!

Speltips Everton – Chelsea

Som vi redan nämnt så är den här matchen otroligt tuff för båda lagen. Everton har 12 vinster, 4 oavgjorda och 1 förlust hemma den här säsongen. Med det facit tillhör man Premier Leagues topp 3 när det gäller bästa hemmalag. Båda lagen besitter en härlig offensiv där Evertons Lukaku toppar Premier Leagues skytteliga med 24 mål. Diego Costa har gjort 19 mål för Chelsea. På Goodison Park gasar alltid Everton i 90 minuter. Chelsea har släppt in mål i de 10 senaste ligamatcherna och förmodligen gör de det idag också. Chelsea offensiv med Hazard, Costa, Pedro, Willian brukar alltid göra minst 1 till 2 mål per match och det leder oss in på dagens speltips.

Båda lagen gör mål och rekas till oddset 1.66 @bet365

Everton Chelsea har matchstart 15.05

statistik everton chelsea

Ett skadedrabbat Manchester United möte Swansea hemma idag med matchstart redan klockan 13.00. Manchester City möter Middlesbrough borta och borde vinna den matchen utan problem. Med andra ord har vi en spännande och rolig Premier League Söndag att se fram emot!