Ishockey-VM startar idag 5/5 och de första matcherna vi har på spelschemat är Sverige – Ryssland och Finland – Vitryssland som båda har nedsläpp klockan 16:15 i eftermiddag.

Se Hockey-VM på C More

Se Hockey-VM på C MORE genom att ”Prova 2 veckor GRATIS” helt utan bindningstid eller uppsägningstid. Hockey-VM ingår i C More’s ”Sportutbud Standard” som du alltså kan testa gratis i 2 veckor. Det bästa med C More är att du kan titta på matcherna i vilken enhet du vill, mobil, surfplatta eller dator, var du än befinner dig!

Sverige – Ryssland

Sverige och Ryssland är två av de förhandstippade favoriterna för vem som vinner Hockey-VM 2017 enligt experter och spelbolag. Det ska bli kul att se vad Tre Kronor kan göra i detta VM. Spelarmaterialet känns lovande med en stor stomme NHL spelare som tackat ja till VM-turneringen. Å andra sidan har även Ryssarna ett intressant lag på pappret som också de har fått med sig ett gäng vassa spelare i sin trupp. Det är bara Kanada som är större favoriter än Sverige och Ryssland att ta hem ett VM-Guld i år. Men nu är det först fullt fokus på Sverige – Ryssland som i premiärmatchen spelar i Lanxess Arena, Köln.

Spelodds

Betway har de bästa oddsen på matchodds-marknaden där det är samma odds 2.50 för svensk seger som rysk seger idag. Men jag sneglar åt en annan oddsmarknad som är mer intressant enligt mig. Jag vet att det kan vara mycket nerver i en premiärmatch i ett Hockey-VM som kan göra matchen mer avvaktande än vad det sedan brukar bli under mästerskapen. Men nu möts två spelskickliga lag som har extremt bra offensiva kvalitéer. Särskilt Ryssland brukar vara ett lag som sällan sätter i handbromsen. Dessutom brukar det bli en hel del mål i matcherna mellan Sverige – Ryssland. De senaste fyra matcherna mellan lagen har resulterat i ett snitt på 5,5 mål per match. Så jag förväntar mig en fartfylld match med många målchanser åt båda hållen vilket borde ge utdelning tycker jag. Ett överspel på antal mål i matchen Sverige – Ryssland Hockey-VM är på sin plats!

Speltips Sverige – Ryssland Hockey-VM: Antal mål över 4,5 i matchen. Odds 1.58 @betway!

Senaste inbördes matcherna

2017-04-27 Sverige – Ryssland 4 : 3 (efter förlängning), (Carlson Hockey Games).
2017-02-11 Sverige – Ryssland 2 : 4 (Sweden Hockey Games)
2016-12-15 Sverige – Ryssland 3 : 1 (Channel One Cup)
2016-11-05 Sverige Ryssland 2 : 3 (Karjala Cup)

VM-värd presentation: Tyskland/Frankrike

Här är Internationella Ishockeyförbundets presentations-video för Hockey-VM 2017 i Tyskland (Köln) och Frankrike (Paris).