Viktiga matcher i dagens Premier League när det gäller Champions League. Aldrig tidigare  har det varit en sådan kamp om Champions League platserna i det här skeendet av säsongen. Tabellen är haltande men dagens match mellan Arsenal och Manchester United kommer avgöra ödet för något av dessa lag. Det lag som förlorar den här matchen kommer med största sannolikhet att missa Champions League nästa säsong. Manchester United har som bekant en andra chans att nå Champions League och det är om man lyckas vinna Europa League. Liverpool möte Southampton idag och 3 poäng där skulle ge dem ett väldigt bra utgångsläge för att knipa en Champions League plats. Liverpool har mycket bättre målskillnad än United och Arsenal vilket innebär att de når CL om lagen hamnar på samma poäng.

tabelltoppen premier league

Speltips

Varken United eller Arsenal kan vara nöjda med oavgjort idag då det inte hjälper dem i jakten på Champions League. Har man sett United ett antal matcher den här säsongen så är de väldigt starka defensivt. Mourinho har satt sin prägel på laget vilket visat att man är väldigt svårslagna. Man har endast förlorat 3 matcher den här säsongen vilket är bäst i ligan. Problemet har istället varit att få igång det offensiva spelet där laget fått slita emellanåt för att vinna matcher.

[table id=”bet365″/]

Skadeläget/Frånvaro

Ibrahimovic, Rojo, Young och Shaw är skadade. Dessutom drog sig Fellaini på sig ett rött kort mot City för två omgångar sen efter en lätt skallning på Agüero. Han är fortfarande avstängd. Arsenal saknar Xhaka och Mustafi men på förhand känns det som att Uniteds spelarfrånvaro är värre.

Vi tror inte att Manchester United kommer gå ut och försöka störa Arsenal högt upp med sin defensivt offensiva taktik. Låter kanske konstigt men det är så Mourinho agerar ibland i toppmatcherna. Han väljer en på papperet defensiv laguppställning som sedan går ut och pressar högt upp offensivt i plan. Det har fallit väl ut många gånger men frågan är om han känner att han har spelarmaterialet för att agera så idag. Vi tror att snarare att han kommer välja att dra tillbaka laget idag och satsa på utrymme för Martial och Rashford i omställningsspelet. Arsenal spelar oftast bara på ett sätt hemma. Senast försökte Arsenal ändra i sitt spelsystem och bemöta Tottenhams 3 backslinje med att själv spela med 3 backar. Det gick inget vidare där laget såg förvirrat ut många gånger. Här tror vi att ”Gunners” kommer försöka hitta tillbaka till sitt grundspel.

Mål – Över/under

Det blir förmodligen en trevande start där ingen vill gå bort sig då poängen är väldigt viktiga idag. Med United starka defensiv och försvagade offensiv så tror vi på en målsnål tillställning. Inte oväntat om det står 0-0 i halvtid där något av lagen försöker ta över initiativet i den andra halvleken. Att det blir en taktisk match där det gäller att minimera misstagen snarare än att våga och släppa på spärrarna framåt är nog att förvänta. Detta leder oss in på vårt speltips.

Under 2.5 mål mellan Arsenal – Manchester United rekas till oddset 1.95 @bet365

mål arsenal manchester united

Ett annat tips är att spela på 0-0 i halvtid och sen en 1-0 vinst för något av lagen. 0-0 i halvtid och Arsenalvinst med 1-0 vid fulltid ger 11.00 gånger.

Matchstart Arsenal – Manchester United

Arsenal Manchester United har matchstart 17.00 och visas av Viasat. Sändningen börjar redan 16.30 där kommentatorer är Anders Bjuhr och Glenn Strömberg.

se matchen hos viasat