Norge tar sig an Kanada i Ishockey-VM denna måndag 15 maj med matchstart kl. 16:15. Och oj så viktig match för våra norska bröder det här är! Chansen att nå slutspelet och därmed slåss om medaljer finns i allra högsta grad. Men då bör man ta poäng mot gruppledaren Kanada idag!

Prova gratis 2 veckor på C More

Kanada – Norge och alla andra matcher i Hockey-VM sänds på C More genom deras kampanj ”Prova 2 veckor gratis” utan bindningstid eller uppsägningstid. Du kan titta på matcherna i mobilen, surfplattan eller datorn var du än befinner dig.

Gå direkt till matchen här! >>>

Speltips Kanada – Norge

För att ta sig vidare till slutspelet måsta man vara bland de fyra främsta lagen i gruppen efter att alla lagen spelat mot varandra, sammanlagt sju matcher. Dagens match Kanada – Norge avslutar den sjätte spelomgången. Norge befinner sig just nu på femte plats, tre poäng efter Finland och fyra poäng efter Schweiz. Men då med en match mindre spelad. För norrmännen skulle det sitta riktigt fint med en trepoängare idag. För att det ska bli verklighet så måste man nog spela sin bästa hockey under detta VM i en hel match. Men kanske det är läge nu att överraska alla experter som håller Kanada som storfavorit.

Ishockey-VM Grupp B

  1. Kanada, 5 matcher, 13 poäng.
  2. Tjeckien, 6 matcher, 13 poäng.
  3. Schweiz, 6 matcher, 12 poäng.
  4. Finland, 6 matcher 11 poäng.
  5. Norge, 5 matcher, 8 poäng.
  6. Frankrike, 6 matcher 7 poäng.
  7. Vitryssland, 6 matcher, 4 poäng.
  8. Slovenien, 6 matcher, 1 poäng.

Kanada förlorade senast

I lördags förlorade Kanada sin första match i VM-mästerskapet när Schweiz på övertid avgjorde med sitt 3-2 mål. Trots förlusten för Kanada så ligger man i täten av Grupp B på samma poäng som Tjeckien men med bättre målskillnad. Kanada har släppt in minst mål av alla lag (8 stycken) i gruppen men i Grupp A är både Ryssland och Lettland bättre. Norge visar å sin sida att man är starka bakåt med lite sämre framåt. Facit är 10 gjorda mål och bara 10 insläppta hittills.

Favoriter

Naturligtvis är Kanada favorit precis som experter säger och spelbolag anger. Men man har visat att man kan spela riktigt bra mot de bästa lagen. Vi såg en fantastiskt bra match av norrmännen när de spelade mot Tjeckien till exempel. Tjeckien lyckades inte överlista duktiga norska målvakten Lars Haugen förrän på övertid. Två poäng till Tjeckien och en pinne till Norge visade att de kan störa storlagen. Var så säker på att vi får se ett heltaggat Norge idag mot Kanada!

Norges starka defensiv

Jag tror på Norge och att de lyckas stå upp bra mot Kanada när det gäller som mest. Vågor dock inte föreslå att Norge vinner matchen. Mitt tips blir istället att målskörden i matchen totalt hålls nere tack vare ett starkt defensivt spelande Norge.

Tipset: Totalt under 5,5 mål till oddset 1.68 @betsafe!

Allt startade i Norge

Allt startade för drygt 10 år sedan i Norge, klicka på videoklippet…